Στα κάγκελα οι πυροσβέστες -Η ένταση στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η υπόσχεση - iefimerida.gr

Στα κάγκελα οι πυροσβέστες -Η ένταση στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η υπόσχεση

Φωτογραφία: IntimeNews/Γιάννης Λιάκος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι είχαν προσληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012 και η θητεία τους λήγει σήμερα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο εάν δεν μονιμοποιηθούν ή αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Χθες επικράτησε ένταση όταν πυροσβέστες πήγαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να δουν την Όλγα Γεροβασίλη και διμοιρία των ΜΑΤ παρατάχθηκε στην είσοδο για να τους απαγορεύσει να μπουν μέσα.

Οι πυροσβέστες ζήτησαν από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν και όταν εκείνοι δεν το έκαναν επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατέβει για να τους εμποδίσουν. Χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων το περιστατικό έληξε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί.

Η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόθεση να λυθεί το πρόβλημα όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών. Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης εμφανίζονται, πάντως, επιφυλακτικοί και αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα, χθες είχαν ανακοινώσει ότι θα κατασκήνωναν έξω από το υπουργείου όπως και έκαναν παραμένοντας στο χώρο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Αποχώρησαν ωστόσο τη νύχτα δίνοντας νέο ραντεβού για σήμερα.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αργά χθες το βράδυ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Στα κάγκελα οι πυροσβέστες -Η ένταση στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η υπόσχεση  | iefimerida.gr 0
Στα κάγκελα οι πυροσβέστες -Η ένταση στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η υπόσχεση  | iefimerida.gr 1
Στα κάγκελα οι πυροσβέστες -Η ένταση στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η υπόσχεση  | iefimerida.gr 2
Στα κάγκελα οι πυροσβέστες -Η ένταση στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η υπόσχεση  | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: IntimeNews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πυροσβέστες υπουργείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ