ΔΕΗ: Στα 491,8 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του 51% του ΑΔΜΗΕ - iefimerida.gr

ΔΕΗ: Στα 491,8 εκατ. ευρώ η αποτίμηση του 51% του ΑΔΜΗΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 491,8 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αποτίμηση για το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ που κατείχε η ΔΕΗ, αναφέρει η επιχείρηση σε διευκρινιστική ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, σχολιάζοντας δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου.

Η αποτίμηση έγινε από την εταιρεία Deloitte Business Solutions. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι με την πράξη έγκρισης της τροποποίησης του καταστατικού της ΔΕΗ που καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ, εγκρίθηκε η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Κατ' αναλογική εφαρμογή του νόμου 2190/1920, για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και την επιστροφή σε είδος στους μετόχους της των μετοχών της ΕΝΣΥΜ, κρίθηκε ότι δεν απαιτείται η εκπόνηση νέας αποτίμησης.

Τέλος, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενη ανακοίνωση της ΔΕΗ, το καθαρό ποσό της επιστροφής κεφαλαίου που θα λάβει η ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ, σε εκπλήρωση σχετικής επιταγής του Ν.4389/2016, ανέρχεται σε 92,9 εκατ. ευρώ και όχι σε 130 εκατ.ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ