Επιβεβαίωση του iefimerida: Ο Ντάισελμπλουμ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση - iefimerida.gr

Επιβεβαίωση του iefimerida: Ο Ντάισελμπλουμ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του iefimerida.gr ότι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Οπως είχε γράψει από τη Δευτέρα το iefimerida.gr, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Θεσμών, την Αθήνα και το Βερολίνο, έχει ξεκινήσει την προετοιμασία πρωτοβουλίας για συνάντηση στα τέλη της εβδομάδας στις Βρυξέλλες όλων των εκπροσώπων των δανειστών αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

Στόχος, να αρθούν τα εμπόδια που απομένουν και να κλείσει -με εκατέρωθεν υποχωρήσεις- η διαπραγμάτευση, πριν η αξιολόγηση αποτελέσει προεκλογικό επιχείρημα και αντικείμενο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στις ευρωπαϊκές χώρες που βαδίζουν προς εκλογές.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιθυμεί το κλείσιμο της ελληνικής εκκρεμότητας πριν ανάψει η... φλόγα των εκλογών σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ολλανδία, τη χώρα του, και γι' αυτό στόχος είναι να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν συνάντηση σε επίπεδο θεσμών με συμμετοχή και της Ελλάδας.

Σε αυτήν αναμένεται να συμμετέχουν ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Μάρκο Μπούτι, ο διευθύνων σύμβουλος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Μάλιστα, η συνάντηση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί προς τα τέλη της εβδομάδας.

Το παζάρι και η αντιπρόταση για αφορολόγητο στα 7.000 ευρώ
Όπως όλα δείχνουν, εφόσον «κλειδώσει» η συμμετοχή του ΔΝΤ με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα, η Αθήνα συζητά τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 7.000 ευρώ και ενδεχομένως τη νομοθέτηση για το 2019 εξειδικευμένων μέτρων, στο πλαίσιο του ενισχυμένου δημοσιονομικού «κόφτη» - υπό την αίρεση ότι η χώρα δεν θα κατορθώνει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τρία χρόνια ή της τάξης του 3% για πέντε χρόνια.

Την ίδια ώρα, όμως, αυτό θα προχωρήσει μόνο αν είναι μέρος μιας λύσης-«πακέτο» με τη μεσοπρόθεσμη παρέμβαση στο χρέος και τη συγκεκριμενοποίηση θεμάτων όπως οι συλλογικές συμβάσεις. Οφέλη που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως «αντίβαρα» τόσο στην οικονομική εξέλιξη, όσο και στην πολιτική διαχείριση των αποτελεσμάτων των συμβιβαστικών επιλογών.

Το δημοσίευμα του iefimerida τη Δευτέρα 6/2

Επιβεβαίωση του iefimerida: Ο Ντάισελμπλουμ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέρουν Ντάισελμπλουμ αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ