«Βγήκαν απ’ τα ρούχα τους» στην Αργεντινή για το δικαίωμα στο τόπλες στην παραλία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

«Βγήκαν απ’ τα ρούχα τους» στην Αργεντινή για το δικαίωμα στο τόπλες στην παραλία [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες ημίγυμνες γυναίκες μαζί με εκατοντάδες ντυμένους διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να κάνουν ηλιοθεραπεία τόπλες, μετά από πρόσφατη παρέμβαση αστυνομικών που ζήτησαν από ημίγυμνες γυναίκες να εγκαταλείψουν μια κοντινή παραλία.

«Βγήκαν απ’ τα ρούχα τους» στην Αργεντινή για το δικαίωμα στο τόπλες στην παραλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Παρόμοιες διαδηλώσεις γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες σ’ ολόκληρη τη χώρα μετά το περιστατικό του περασμένου Ιανουαρίου και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η νομοθεσία της χώρας επιτρέπει στις γυναίκες να κάνουν τόπλες ηλιοθεραπεία σε δημόσιες παραλίες.

«Βγήκαν απ’ τα ρούχα τους» στην Αργεντινή για το δικαίωμα στο τόπλες στην παραλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1
«Βγήκαν απ’ τα ρούχα τους» στην Αργεντινή για το δικαίωμα στο τόπλες στην παραλία [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Η αστυνομία επικαλέστηκε άρθρο του Ποινικού Κώδικα που απαγορεύει τις «άσεμνες εμφανίσεις» για να δικαιολογήσει την ενέργειά της, αν και τουλάχιστον ένας δικαστής απεφάνθη μετά το συμβάν ότι δεν συνιστά έγκλημα το να κάνει μια γυναίκα ημίγυμνη ηλιοθεραπεία.

Οι διαδηλώτριες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άνδρες ως προς το να κάνουν ημίγυμνες ηλιοθεραπεία κι έγραψαν στα σώματά τους συνθήματα όπως: «τα μόνα στήθη που τους ενοχλούν είναι όσα δεν είναι προς πώληση.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ