ΗΠΑ: Δεκάδες μοντέλα καταγγέλλουν: Μας πιέζει η βιομηχανία μόδας να μην τρώμε - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Δεκάδες μοντέλα καταγγέλλουν: Μας πιέζει η βιομηχανία μόδας να μην τρώμε

Φωτογραφία: AP Photo/Silvia Izquierdo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκάδες μοντέλα υπέγραψαν την Τετάρτη μια επιστολή, όπου καταγγέλλονται οι ασφυκτικές πιέσεις που τους ασκεί η βιομηχανία της μόδας για να χάσουν βάρος, παρά τα προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να προκύψουν από την υπερβολική απώλεια κιλών.

Σε μια επιστολή που εστάλη λίγες ημέρες προτού ανέβει η αυλαία της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, την οποία υπογράφουν περίπου 70 μοντέλα, η Model Alliance, μια οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των μοντέλων με έδρα τη Νέα Υόρκη, καταγγέλλει «το σοβαρό πρόβλημα» που προκύπτει από τις «ανθυγιεινές πρακτικές ελέγχου του βάρους».

Στην επιστολή καλείται ο τομέας να «δεσμευτεί σοβαρά στο να προάγει την υγεία και την διαφορετικότητα κατά τις επιδείξεις μόδας κι υπόσχεται να «αναγνωρίσει τους υπεύθυνους της βιομηχανίας που ανταποκρίνονται στην πρόκληση».

Η οργάνωση επικαλείται μια πρόσφατη μελέτη του ινστιτούτου Runway Research, που καταδεικνύει ότι 81% των μοντέλων που ερωτήθηκαν θεωρήθηκαν «λιποβαρή».

Επιπλέον, από το 62% των ερωτηθεισών ζητήθηκε από το πρακτορείο τους να χάσουν βάρος.

Περίπου το 71% δήλωσε ότι βρισκόταν σε δίαιτα, ενώ άνω του 50% παραδέχτηκε ότι παρέλειψε γεύματα ή έμεινε νηστικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μοντέλα Νέα Υόρκη μόδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ