Η ληστεία των αιώνα - Αρπαξαν έργα του Πικάσο, Μοντριάν και Μοντάλβο - iefimerida.gr

Η ληστεία των αιώνα - Αρπαξαν έργα του Πικάσο, Μοντριάν και Μοντάλβο

πίνακες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε από τον Πάμπλο Πικάσο το 1939 διαστάσεων 56 x 40 εκ. ήταν ο νούμερο ένα στόχος των διαρρηκτών που εισέβαλαν στην Εθνική Πινακοθήκη σήμερα τα ξημερώματα. Η κινηματογραφική ληστεία στην Πινακοθήκη έχει ήδη προκαλέσει πολλά ερωτήματα, καθώς οι ληστές κατάφεραν να μπουν ανενόχλητοι σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους στη χώρα και να αρπάξουν τουλάχιστον τρεις πίνακες, καθώς εκτός από το έργο του Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι», λέγεται πως φτερά έκαναν ακόμα δύο πίνακες ο «Ανεμόμυλος στο Ποτάμι» του Μοντριάν και ο «Άγιος Ντιέγκο ντε Αλκάλια» του Μοντάλβο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι διαρρήκτες τρύπωσαν στο εσωτερικό της Εθνικής Πινακοθήκης από την πίσω πλευρά του κτηρίου, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα στον ημιώροφο, την οποία έριξαν μαζί με την κάσα. Στη συνέχεια έφθασαν σε ειδικό χώρο της έκθεσης, όπου φυλάσσονταν τα έργα.

Οι πληροφορίες προς το παρόν βγαίνουν με το σταγονόμετρο, καθώς επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία δεν υπάρχει ακόμα. Ωστόσο όλοι διερωτώνται πως κατάφεραν οι δράστες να εισβάλουν μέσα στο χώρο χωρίς να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Πώς κανένας από τους φύλακες δεν είδε μέσω του κλειστού κυκλώματος τους ληστές που αλώνιζαν στο χώρο και κατέβαζαν τους πίνακες από τις προθήκες; Κάποιο υποστηρίζουν πως ένας φύλακας άκουσε τη σειρήνα του συναγερμού να χτυπά και όταν πήγε να ελέγξει είδε ένα άτομο να τρέχει.

Τα ερωτήματα όμως δεν σταματούν εκεί καθώς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αν έχουν κλαπεί δύο ή τρεις πίνακες, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι περισσότερα τα έργα που έχουν κλαπεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ