Το ΔΝΤ «βύθισε» τα ελληνικά ομόλογα -Αλμα στις αποδόσεις - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ «βύθισε» τα ελληνικά ομόλογα -Αλμα στις αποδόσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αβεβαιότητα για την οικονομία στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εκτόξευσε τα κρατικά ομόλογα.

Η απόδοση των 2ετών κρατικών ομολόγων κινείται προς το όριο του 10%, καθώς ενισχύεται κατά 100 μονάδες βάσης στο 9,721%. Επιπλέον η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξάνεται κατά 23 μονάδες βάσης στο 7,823%.

Tα spreads των 10ετών ομολόγων παράλληλα, διευρύνονται στις 753 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται όχι μόνο από την έκβαση της συνεδρίασης, αφού εν πολλοίς ήταν αναμενόμενη η μη έκδοση απόφασης για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά στο γεγονός ότι διαπιστωνέται και ασυμφωνία μεταξύ των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου ως προς την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αποδόσεις ομόλογα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ