Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη -Ταρακουνήθηκε και η Χίος - iefimerida.gr

Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη -Ταρακουνήθηκε και η Χίος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ήταν, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτός στη Μυτιλήνη και στη Χίο σήμερα στις 4:24 το πρωί.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα, και επίκεντρο 15 χιλιόμετρα βόρεια του Μολύβου, στις απέναντι από τη βόρεια Λέσβο ακτές της Μικρασιατικής Τρωάδας.

Ήταν ο τρίτος σεισμός μεγέθους μεγαλύτερου των πέντε Ρίχτερ μέσα σε ένα 24ωρο, με πρώτο αυτόν στις 6:30 χθες το πρωί, μεγέθους 5,2 βαθμών. Ακολούθησε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών και αυτός, στη 1:00 το μεσημέρι, ενώ δεκάδες είναι οι σεισμοί μικρότερης έντασης που καταγράφονται συνεχώς, όλοι με επίκεντρο τη ίδια περιοχή.

Η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει θορυβήσει τους κατοίκους, παρόλο που οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεισμός Μυτιλήνη Χίος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ