Οι «3» απαντούν στη Φώφη: Δεν θέσαμε ως εναρκτήρια προϋπόθεση να διαλυθούν τα κόμματα - iefimerida.gr

Οι «3» απαντούν στη Φώφη: Δεν θέσαμε ως εναρκτήρια προϋπόθεση να διαλυθούν τα κόμματα

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στους κύκλους της Χ. Τρικούπη δίνουν τα ιδρυτικά στελέχη της Ωρας Αποφάσεων Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης.

Με ανακοίνωσή τους εξηγούν ότι δεν έθεσαν ως «ως εναρκτήρια προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων όπως τελείως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται οι δήθεν ανώνυμοι κύκλοι» αλλά την «παύση της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη ΜΕΤΑ τη δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος».

Καλούν δε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ξαναδεί ψύχραιμα την πρότασή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ωρας Αποφάσεων

«Σε μια στιγμή που η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε πνεύμα δημιουργικής ανατροπής και ενότητας, πιστεύουμε ότι τα υβριστικά σχόλια πανικού ανώνυμων κύκλων για την πρότασή μας δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη και καταθέσαμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, δημόσια και καθαρά. Δεν χωρίσαμε τα κόμματα και τους φορείς σε προσκαλούντες και προσκαλούμενους. Να συνδιαμορφώσουμε επιθυμούμε.

Επίσης δεν θέσαμε ως εναρκτήρια προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων όπως τελείως παραπλανητικά και ψευδώς ισχυρίζονται οι δήθεν ανώνυμοι κύκλοι. Θέσαμε ζήτημα παύσης της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη ΜΕΤΑ τη δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος.

Θα ήταν σκόπιμο να ξαναδιαβάσουν ψύχραιμα την πρότασή μας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των προοδευτικών πολιτών κι όχι το άγχος για τη διατήρηση προσωπικών ρόλων.

Εμείς θα αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις των οργάνων των κομμάτων και των σχηματισμών».

Νωρίτερα, κύκλοι της Χ. Τρικούπη είχαν απαντήσει με ειρωνικό και οργισμένο άτυπο σχόλιο στις προτάσεις που κατέθεσαν για την Κεντροαριστερά η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως αναφέρει το σχόλιο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου και τη ανάδειξή του σε ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και αυτές οι πρωτοβουλίες αποδίδουν καρπούς.

Στο σχόλιο του ΠΑΣΟΚ τονίζεται: «Η πρόσκλησή μας σε κόμματα και συλλογικότητες είναι ανοικτή. Όποιος πιστεύει στην αναγκαιότητα αυτή μπορεί να συμμετάσχει. Προσκλήσεις προς κοινοβουλευτικά κόμματα από μεμονωμένα πρόσωπα χωρίς κοινωνική αναφορά, που θέτουν όρους και προϋποθέσεις για άμεση διάλυσή τους, πέρα από γραφικές είναι θρασείς, απαράδεκτες, ελιτίστικες και διασπαστικές. Δεν έχουν στόχο την ενότητα και την αναγέννηση του χώρου, γι' αυτό και δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο της παράταξης που τους έχει γυρίσει την πλάτη. Υπηρετούν αλλότριους σκοπούς».

Η επιστολή των «3» προς τα κόμματα

Τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας «Ωρα Αποφάσεων» έστειλαν επιστολή στα κόμματα της Κεντροασριστεράς (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ), με την «Καθαρή Πρόταση 7 σημείων» για τη δημιουργία του Νέου Μεγάλου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος.

Αγαπητέ/η Πρόεδρε,

Κάθε πολιτική πρωτοβουλία έχει περιεχόμενο και νόημα όταν αφορά στο μέλλον της χώρας και των πολιτών.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την δημιουργία ενός προοδευτικού πολιτικού φορέα, που θα σεβαστεί και θα διδαχθεί από το παρελθόν, αλλά θα μιλήσει στις ψυχές των Ελλήνων για το μέλλον, για τον εθνικό στόχο της εξόδου από την κρίση , για μια Ελλάδα που έχει ως προτεραιότητες τη συμμετοχή της στον ισχυρό πυρήνα της Ευρώπης , τους νέους, την παραγωγή.

Η "Ωρα Αποφάσεων", ως πρωτοβουλία που υπηρετεί τον παραπάνω στόχο, έχει ήδη πραγματοποιήσει 3 εκδηλώσεις και συνεχίζει.

Πρόθεση μας, όπως διαπιστώνουν όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, είναι να ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΕΟ, θεωρώντας ότι η ανακαινισμένη προσαρμογή σε αντιλήψεις και σχήματα του παρελθόντος δεν σώζουν , δεν οδηγούν πουθενά και δεν ωφελούν τη χώρα.

Τα πολιτικά διλήμματα και οι συγκρούσεις του σήμερα έχουν μεταφερθεί σε νέα πεδία που ο προοδευτικός χώρος πρέπει πρώτος να αναδείξει.

Για το σκοπό αυτό συζητάμε κυρίως με τους εκατοντάδες πολίτες που μας κάνουν την τιμή και αποδέχονται την πρόσκλησή μας και που εκφράζονται ανοικτά, κριτικά, δημιουργικά και αιχμηρά. Πρέπει όλοι μας να ερμηνεύσουμε και να προσλάβουμε την πολιτική κινητικότητα στο χώρο θετικά και να τολμήσουμε ένα μεγάλο συλλογικό άλμα προς τα εμπρός, κάνοντας προσωπικά βήματα πίσω.

Με αυτές τις σκέψεις θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την πρόταση 7 σημείων για την συντεταγμένη πορεία στη δημιουργία του νέου φορέα, που θα εκφράζει τον προοδευτικό χώρο και που μπορεί μέσα σε λίγο χρόνο (όπως δείχνει η ιστορία) να γίνει ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος.

Σας καταθέτουμε συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιάγραμμα, που πολλά από αυτά είναι ήδη στον δημόσιο εσωτερικό διάλογο του χώρου και, ως εκ τούτου, διευκολύνουν γρήγορες, αποφασιστικές, και ιστορικής σημασίας, αποφάσεις.

Για την «Ώρα Αποφάσεων»

Γιάννης Δατσέρης
Άννα Διαμαντοπούλου
Γιάννης Μεϊμάρογλου
Γιάννης Ραγκούσης
Γιώργος Φλωρίδης

ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ -Πώς και Πότε

Πιστεύουμε ότι για την ουσιαστική συμμετοχή κάθε πολίτη και, κυρίως, κάθε οργανωμένου σχήματος στην τελική φάση ίδρυσης με όρους εμπιστοσύνης και ευθύνης, απαιτούνται ξεκάθαρος πολιτικός σκοπός και αντιπροσωπευτικό οργανωτικό πλαίσιο του εγχειρήματος. Σε αυτό το πλαίσιο:

1. Θεωρούμε πολιτική προϋπόθεση τα κόμματα και οι οργανώσεις που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία ίδρυσης να δηλώσουν εκ των προτέρων, ανοιχτά και επίσημα, με αποφάσεις των κομματικών τους οργάνων, ότι είναι πολιτικά διατεθειμένες να συμμετάσχουν στη δημιουργία Νέου και Ενιαίου Φορέα του Προοδευτικού Χώρου, χωρίς προσκλήσεις για δημιουργία Ομοσπονδιών που αναπαράγουν αρχηγούς και αρχηγίσκους σε θέσεις δήθεν εξουσίας που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες.

2. Εισηγούμεθα το Πολιτικό - Οργανωτικό Σχήμα που θα κατευθύνει τις διαδικασίες ενοποίησης των διαθέσιμων δυνάμεων και ίδρυσης Νέου και Ενιαίου Φορέα να δημιουργηθεί από μηδενική βάση, με ευρεία εκπροσώπηση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του χώρου, χωρίς ισορροπίες συσχετισμών και εξουσίας.

3. Ζητούμε να οργανωθεί η πρώτη εθνική συνέλευση του προοδευτικού χώρου, η οποία θα ορίσει το ευρύ αλλά σαφές πολιτικό πλαίσιο των αναγκαίων προοδευτικών διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα για ανοικοδομηθεί και να βγει από την κρίση. Η Εθνική Συνέλευση θα ανακοινώσει 11μελή επιτροπή προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής, με κύρος και εμπειρία, η οποία θα αναλάβει χρέη οργανωτικής επιτροπής και επιτροπής δεοντολογίας ως την ίδρυση του φορέα.

4. Υποστηρίζουμε την εκλογή ηγεσίας του Νέου και Ενιαίου Φορέα από τη λαϊκή βάση, με ανοιχτή και οργανωμένη δημόσια πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση (debate) των υποψηφίων, με τρόπο αδιάβλητο -πολιτικά, νομικά και τεχνικά.

5. Εισηγούμαστε η νέα εκλεγμένη ηγεσία, σε συνεννόηση και συνεργασία με την 11μελή, κοινής αποδοχής, επιτροπή, να προχωρήσει στη διαμόρφωση οδικού χάρτη για Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου και Ενιαίου Προοδευτικού Φορέα.

6. Πιστεύουμε πως όλες οι σχετικές διαδικασίες επιβάλλεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017.

7. Επισημαίνουμε πως με την πολιτική και οργανωτική ολοκλήρωση του εγχειρήματος παύει η ανάγκη πολιτικής λειτουργίας των υπαρκτών σχημάτων του χώρου.


Πηγή: ΠΑΣΟΚ για τους «3»: Γραφικές, θρασείς και διασπαστικές οι προτάσεις τους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/317581/pasok-gia-toys-3-grafikes-thraseis-kai-diaspastikes-oi-protaseis-toys#ixzz4Xw4IS1W8

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ