Μουζάλας για τα επεισόδια στο Ελληνικό: Δεν θέλουμε βία αλλά δεν θα υποστούμε και βία - iefimerida.gr

Μουζάλας για τα επεισόδια στο Ελληνικό: Δεν θέλουμε βία αλλά δεν θα υποστούμε και βία

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν θέλουμε βία, αλλά δεν θα υποστούμε και βία» επεσήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, από το βήμα της Βουλής, μετά τα επεισόδια στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Μουζάλας, είπε πως είναι «ψευδείς» οι ισχυρισμοί ότι έγινε καθολική απεργία πείνας στο Ελληνικό και προσέθεσε προς τη Βουλή ότι 30 Ελληνες και 30 αλλοδαποί, εμπόδισαν να φθάσει το φαγητό στους δικαιούχους εντός του Κέντρου.
«Η ελληνική πολιτεία έχει νόμους, και οι νόμοι αυτοί πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Δεν θέλουμε βία αλλά δεν θα υποστούμε και βία» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας. Επίσης, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι η παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών εκείνη που καθυστερεί την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Παρέχοντας προς τη Βουλή, τα στοιχεία που ζήτησε ο κ. Κακλαμάνης, σχετικώς με το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Προσφύγων σε διαμερίσματα, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Οπως ενημέρωσε, ήδη μέσω του προγράμματος φιλοξενούνται 1964 πρόσφυγες και μετανάστες (εκ των οποίων το 86% είναι Σύροι, το 7% Αφγανοί και 6% Ιρακινοί).

Τέλος, ο κ. Μουζάλας ενημέρωσε ότι διαπιστώνονται κάποιες καθυστερήσεις ολοκλήρωσης του προγράμματος στην Κρήτη και προανήγγειλε την επέκταση του και στη Λιβαδειά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Μουζάλας ελληνικό πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ