Λέκκας για τους σεισμούς στη Λέσβο: Απαιτούνται 48 ώρες για να εκτονωθεί το φαινόμενο - iefimerida.gr

Λέκκας για τους σεισμούς στη Λέσβο: Απαιτούνται 48 ώρες για να εκτονωθεί το φαινόμενο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από τις 5:55 π.μ. το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας κοντά στη Λέσβο με ισχυρότερο σεισμό αυτόν στις 12:58 μ.μ. το μεσημέρι με 5,2 Ρίχτερ.

Πιο συγκεκριμένα, το επίκεντρο εντοπίστηκε στο γεωγραφικό χώρο της Τουρκίας 34 χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας έγινε ακόμη ένας ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ με τον τελευταίο στις 01:45 το μεσημέρι να είναι 4,2 Ρίχτερ με αρκετούς μικρότερους ενδιάμεσους μετασεισμούς.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Λέσβου αλλά και της Χίου, όπου έγινε επίσης αισθητός ο σεισμός, ωστόσο, όπως ανέφερε, το φαινόμενο παρακολουθείται γιατί προέρχεται από μια περιοχή όπου υπάρχει ένα σύμπλεγμα ρηγμάτων.

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε όμως ότι ο σεισμός δεν συνδέεται με το ρήγμα της Ανατολίας που στο παρελθόν έχει δώσει πολύ ισχυρούς και καταστρεπτικούς σεισμούς. Σημείωσε δε ότι χρειάζεται περίπου ένα χρονικό διάστημα 48 ωρών για να μπορεί να γίνει λόγος για πλήρη εκτόνωση του φαινομένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σεισμοί Λέκκας Λέσβος Χίος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ