Νέα πρόκληση στα Ιμια: «Εδώ είναι τουρκικά ύδατα» -«Νησιά Ιμια, φύγετε άμεσα από το ελληνικό έδαφος» [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέα πρόκληση στα Ιμια: «Εδώ είναι τουρκικά ύδατα» -«Νησιά Ιμια, φύγετε άμεσα από το ελληνικό έδαφος» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Nέο επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής και της αντίστοιχης τουρκική σημειώθηκε σήμερα, 6 Φεβρουαρίου, στα Ιμια.

Τα δύο σκάφη ενεπλάκησαν σε ένα ιδιότυπο κυνηγητό γύρω από τα νησιά, ανταλλάσσοντας μάλιστα προτροπές για άμεση απομάκρυνση από την περιοχή.

«Εδώ Τουρκική Ακτοφυλακή. Είστε σε τουρκικά ύδατα, βγείτε έξω από τα τουρκικά ύδατα», ήταν η προειδοποίση του τουρκικού σκάφους προς το ελληνικό, που απάντησε άμεσα: «Εδώ νησιά Ιμια. Φύγετε άμεσα από το ελληνικό έδαφος».

Κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής κυνήγησε το ελληνικό, πλησιάζοντάς μάλιστα σε απόσταση μόλις 20 μέτρων. Ωστόσο, το ελληνικό δεν έκανε πίσω και τελικά το συμβάν έληξε με την αποχώρηση και των δύο σκαφών από το σημείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ