Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αποχώρηση του ΔΝΤ σημαίνει το τέλος του ελληνικού προγράμματος - iefimerida.gr

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Αποχώρηση του ΔΝΤ σημαίνει το τέλος του ελληνικού προγράμματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ελληνικό πρόγραμμα θα τερματιστεί, εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει απ’ αυτό, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Ταμείου για το ελληνικό ζήτημα.

H Γερμανία πιστεύει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά στην περίπτωση που αποφασίσει να μη συμμετέχει αυτό θα σημάνει και τον τερματισμό του, δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Ο κ. Σόιμπλε έχει καταστήσει ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα βοήθειας θα τερματιστεί, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποφασίσει να αποχωρήσει» τόνισε, ενδεικτικά, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Γεργκ Βάισγκερμπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ερωτηθείς για την αναμενόμενη απόφαση του συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, προκειμένου να εξετάσει τις προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, δίχως ωστόσο, να αναμένεται απόφαση για τη συμμετοχή ή μη στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ