Παππάς: Η συμφωνία με τους δανειστές μπορεί να κλείσει με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου - iefimerida.gr

Παππάς: Η συμφωνία με τους δανειστές μπορεί να κλείσει με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aισιόδοξος ότι στις 20 Φεβρουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου εμφανίστηκε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι «όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε σε θέση πολύ σύντομα να ολοκληρώσουμε.»

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον Real FM για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση είπε «νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία συμφωνία και έχει κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση με το ΔΝΤ να είναι απλώς τεχνικός σύμβουλος.»

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης και αν υπάρχει κίνδυνος να φτάσουμε στο καλοκαίρι όπου υπάρχει το ομόλογο των 7 δισ. είπε: «Νομίζω ότι δεν θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Ολες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει και θα μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε τη χώρα».

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση αναφέρει ότι μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ να παραμένει σε ρόλο τεχνικού συμβούλου ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής απάντησε: «Ακριβώς. Και θεωρώ ότι ακόμα και σε κύκλους πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας αυτό έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό».

«Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πάρα πολύ ενεργό ρόλο και η κινητικότητα του προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι το οποίο είναι θεμιτό και ευκταίο, διότι όπως γνωρίζετε ο Γιούνκερ είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη στη θέση του εκ των αποτελεσμάτων των εκλογών. Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς που έχουν και την δημοκρατική λογοδοσία στο DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο». Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, όταν εκλήθη στη συνέντευξή του να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ αναλαμβάνει πρωτοβουλία με στόχο να κλείσει τώρα η αξιολόγηση, να θεωρηθεί αυτό ως επαρκής συνθήκη για να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και το θέμα των μέτρων μετά το 2018 και της συμμετοχής του ΔΝΤ να παραπεμφθεί μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παππάς ΔΝΤ αξιολόγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ