Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ο Χρήστος Φλουρής στο Public

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τo Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Χρήστου Φλουρή «Χάρτινη πόλη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Άννα Γαλανού και ο βιβλιοκριτικός και βιβλιοθηκονόμος Πάνος Τουρλής. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει με τραγούδι η Γκέλυ Φλουρή. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

«Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα» στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Ασίνη παρουσιάζουν τη μελέτη της Ζηνοβίας Λιαλιούτη «Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα 1947-1989». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Βούλγαρης, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,
η Δέσποινα Παπαδημητρίου-Zώτου, αν. καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Ιωάννα Λαλιώτου, αν. καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Βασιλική Γεωργιάδου, αν. καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο Polis Art Café, στις 8 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«Μικρές Εισαγωγές» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος στο Public

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και το Public παρουσιάζουν τη νέα σειρά «Μικρές Εισαγωγές» η οποία περιλαμβάνει μικρά βιβλία αναφοράς για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Για τα πρώτα βιβλία της σειράς θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και διευθυντής της σειράς Μπάμπης Παπαδημητρίου, η Εμμανουέλλα Δούση, συγγραφέας του βιβλίου «Κλιματική αλλαγή», αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Φίλης, συγγραφέας του βιβλίου «Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια», Διεθνολόγος, ΙΔΙΣ και ο Αριστείδης Χατζής, συγγραφέας του βιβλίου «Φιλελευθερισμός», αν. καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο Public Café στο Σύνταγμα, στις 8 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα).

«Η κοινωνία του θεάματος» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το εμβληματικό έργο του Γκι Ντεμπόρ «Η κοινωνία του θεάματος» που παραμένει δυναμικά επίκαιρο 50 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του στο Παρίσι. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πάνος Χαραλάμπους, Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο μεταφραστής του βιβλίου Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοροπούλης. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 1

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ο Στάθης Καλύβας στο Public

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το Public παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στάθη Ν. Καλύβα «Πού είμαστε και πού πάμε; Διατρέχοντας την κρίση (2009-2016) και ατενίζοντας το μέλλον». Θα μιλήσουν ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, διευθυντής περιεχομένου του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις, η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, δικηγόρος, ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, αν. καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Νέα Εστία» και ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου. Στο Public Café στο Σύνταγμα, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 2

Η Κατερίνα Οικονομάκου στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ

Οι εκδόσεις Καπόν παρουσιάζουν το βιβλίο της Κατερίνας Οικονομάκου «Ο τραγουδιστής του Άουσβιτς, Εστρόγκο Ναχάμα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και ο δημοσιογράφος Περικλής Δημητρόπουλος. Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ, στις 7.30 το βράδυ (Πλουτάρχου 22, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 3

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο Κρεμλίνο του Πειραιά

Οι εκδόσεις Τόπος και ο IANOS στο Κρεμλίνο του Πειραιά παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου «Ταξίδι στ’ αστέρια. Η ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, η Όλγα Νικολαΐδου και ο Μιχάλης Λεάνης. Στον πολυχώρο Κρεμλίνο, στις 7.30 το βράδυ (Καραΐσκου 119, Πειραιά)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 4

Η Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου στις Συναντήσεις με Συγγραφείς στο café του Ιανού

Ο Νίκος Θρασυβούλου συνομιλεί με τη Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου για την τέχνη, την κοινωνία, τη ζωή. Συμμετέχει το αναγνωστικό κοινό. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αλέκος Καλαφάτης στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Αλέκου Καλαφάτη «Τα βήματα 1974-2004». Θα μιλήσουν ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο Γιάννης Καλογήρου και η Βιβή Βασάλα, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Στάθης Καλύβας στον Ευριπίδη στη Στοά

Ο Στάθης Ν. Καλύβας και ο Πέτρος Τατσόπουλος σε μια συνομιλία αφορμή το βιβλίο «Πού είμαστε και πού πάμε; Διατρέχοντας την κρίση (2009-2016) και ατενίζοντας το μέλλον». Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

«Λέρος: Μια ζωντανή αμφισβήτηση της κλασικής ψυχιατρικής» στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Οι εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν τη μελέτη του Θόδωρου Μεγαλοκονόμου ««Λέρος: Μια ζωντανή αμφισβήτηση της κλασικής ψυχιατρικής». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Μπαϊρακτάρης, αν. καθηγητής Ψυχολογίας ΑΠΘ ο Γιάννης Λουκάς, Διευθυντής Ψυχίατρος ΚΘ Λέρου και η Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος, τ. επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών Ψ.Ν.Α. - 18 ΑΝΩ και εκδότρια του περιοδικού «Τετράδια Ψυχιατρικής». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τρεις ταινίες για το ΚΘ Λέρου. Στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, στις 7 το βράδυ (Ερμού 136, Θησείο)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο Παντελής Μπουκάλα στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει

Οι εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα. Η “αγαπώ” και το δημιουργικό σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Διονύσης Καψάλης, ο αν. καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Μοσχονάς, η εθνολόγος-λαογράφος Μιράντα Τερζοπούλου και ο δάσκαλος Παντελής Χρ. Μπουκάλας. Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Ο Στέφανος Δάνδολος στο βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις στο Ν. Ψυχικό

Συνάντηση με τον συγγραφέα Στέφανο Δάνδολο με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Όταν θα δεις τη θάλασσα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στο βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις, στις 12 το μεσημέρι (Δ. Βασιλείου 1, Νέο Ψυχικό)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία εκδηλώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ