Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες] - iefimerida.gr

Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον απολογισμό των πρώτων 15 ημερών της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ κάνει ο Guardian, που κάνει λόγο για «χαοτική δραστηριότητα» που προκαλεί αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ ήδη θυμίζει περισσότερο αυλή βασιλιά της Αναγέννησης και όχι αυτό που ήταν στις περισσότερες προηγούμενες αμερικανικές διοικήσεις, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, με συμβούλους να κοντράρονται για την εύνοια του προέδρου, αλλά και πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες συχνά λαμβάνονται από ιδιοτροπία ή δίχως διαβούλευση.

Ο Στιβ Μπάνον

Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ως «Καρδινάλιο Ρισελιέ με στρατιωτικό παντελόνι» περιγράφει τον Στιβ Μπάνον ο Guardian. Το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και δεξιός ιδεολόγος είναι τώρα επικεφαλής στρατηγικής και σύμβουλος του προέδρου. Από την ορκωμοσία είναι σχεδόν συνεχώς παρών στο Οβάλ γραφείο, φέρνοντας στο επίκεντρο της αμερικανικής πολιτικής την αποκαλυπτική κοσμοθεωρία του που έκανε την ιστοσελίδα του, το Breitbart, μαγνήτη για τους συντηρητικούς, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα. Καθοδηγεί πολλές ιδεολογικές αποφάσεις, σημειώνει ακόμη.

Ο Στίβεν Μίλερ

Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πιστός σύμμαχος του Μπάνον, ο 31χρονος που εργαζόταν στο Καπιτώλιο έχει αποδειχθεί «αλεξικέραυνο» για τις επικρίσεις που ξέσπασαν μετά από το διάταγμα για τους μετανάστες, αναφέρει το δημοσίευμα. Διευθυντής πολιτικής και λογογράφος, ήταν στην ομάδα του γερουσιαστή Τζεφ Σέσιονς, μέχρι να τον «υιοθετήσουν» ο Τραμπ και ο Μπάνον. Συχνά ήταν εκείνος που «ζέσταινε» το κοινό στις προεκλογικές ομιλίες του Τραμπ και έγραφε τις ομιλίες του. Σε άλλο σημείο ο Guardian αναφέρει ότι ο Μίλερ τα έκανε μαντάρα στη διαχείριση του χάους που προέκυψε μετά από το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ.

Ο Ράινς Πρίμπους

Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο Ράινς Πρίμπους από την άλλη, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ρεπουμπλικανών, είναι ήπιος την ώρα που οι άλλοι γύρω του είναι παράτολμοι, γράφει ο Guardian για τον ελληνικής καταγωγής προσωπάρχη του Λευκού Οίκου. Ηδη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πασχίζει να εκφράσει την άποψή του. Χαρακτηριστικό αυτό φέρεται να είπε για αυτόν αξιωματούχος στην Washington Post. «Λίγη ανεπάρκεια και λίγη ανασφάλεια μπορούν να δημιουργήσουν παράνοια και πισώπλατα μαχαιρώματα. Πρέπει να χαλαρώσουμε τον Ράινς και να γίνει πιο επαρκής, γιατί βλέπει σκιές εκεί που δεν υπάρχουν», είπε. Ηδη υπάρχουν ερωτήματα για την ικανότητά του να ελέγξει την κατάσταση, γράφει ο Guardian.

Ο Σιν Σπάισερ

Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ενας άλλος που εμφανώς πασχίζει είναι ο Σιν Σπάισερ, γράφει ο Guardian για τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Οταν ανοίγει το στόμα του για τις ωριαίες ενημερώσεις συντακτών, κινείται μεταξύ προσπαθειών να δείξει ψεύτικη χαρά μέχρι τις πικρές προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, αναφέρει το δημοσίευμα, που σημειώνει ότι αυτή την εβδομάδα επέμεινε ότι η απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες δεν είναι πραγματικά απαγόρευση, παρότι οι δημοσιογράφοι σημείωναν ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Τραμπ έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα αυτή τη λέξη.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ

Ισως το πιο διάσημο άτομο γύρω από τον Τραμπ, γράφει ο Guardian. Η δημοσκόπος, που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί και με τον αντιπρόεδρο του προέδρου, Μάικ Πενς, πριν φέρει «ατσάλινο επαγγελματισμό» στην καμπάνια του Τραμπ.

Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Το δυναμικό, αγωνιστικό στιλ της στους «ιεροεξεταστές» της τηλεόρασης είναι ως επί το πλείστον εντυπωσιακό, γράφει η βρετανική εφημερίδα, που σημειώνει όμως ότι η φράση της «εναλλακτικά γεγονότα», την οποία χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την άποψη του Λευκού Οίκου για το πλήθος στην ορκωμοσία, θα την κυνηγά πιθανόν για χρόνια.

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κάσνερ

Το ίδιο διάστημα, στο παρασκήνιο «παραμονεύουν» η κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κάσνερ, γράφει ο Guardian. Με τη σύζυγο του προέδρου να έχει εξαφανιστεί από τη δημόσια θέα, προτιμώντας να παραμείνει στη Νέα Υόρκη, η Ιβάνκα είναι η de facto Πρώτη Κυρία, συνεχίζει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι την Τετάρτη επισκέφθηκε την αεροπορική βάση του Ντόβερ με τον πατέρα της.

Guardian: Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θυμίζει αυλή βασιλιά της Αναγέννησης -Οι «αυλικοί» που προκαλούν χάος [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ο Κάσνερ, που «έτρεξε» σε μεγάλο μέρος της την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ, είναι ένας από τους στενότερους συμβούλους του, στην «καρδιά» της κυβέρνησης και με μία θέση στην αίθουσα επιχειρήσεων. Μέχρι τώρα είναι μετά βίας ορατός, σχολιάζει ο Guardian, συμπληρώνοντας όμως ότι όταν δόθηκε η έγκριση για την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στην Υεμένη, ο Κάσνερ μαζί με τον Μπάνον και τον Πρίμπους ήταν δίπλα στον Τραμπ τη στιγμή της απόφασης.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ