Οι ηγέτες της ΕΕ ανησυχούν για τις αποφάσεις Τραμπ: Δεν είμαστε αντιαμερικάνοι, αλλά... - iefimerida.gr

Οι ηγέτες της ΕΕ ανησυχούν για τις αποφάσεις Τραμπ: Δεν είμαστε αντιαμερικάνοι, αλλά...

Φωτογραφία: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ανησυχίες τους για την πολιτική που ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπε εξέφρασαν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην άτυπη σύνοδο κορυφής που είχαν την Παρασκευή στη Μάλτα.

Οι «28», ωστόσο τόνισαν ότι οι Βρυξέλλες είναι αναγκαίο να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ.

«Εκφράστηκε ανησυχία μεταξύ των 28 για ορισμένες αποφάσεις που έλαβε η νέα αμερικανική κυβέρνηση και ορισμένες από τις στάσεις που υιοθετεί», είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Δεν υπήρχε καμία αίσθηση αντιαμερικανισμού. Υπήρχε η αίσθηση ότι χρειάζεται να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ αλλά πρέπει να δείξουμε ότι δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί όταν το θέμα αφορά τις αρχές μας. Πρέπει να μιλάμε και θα μιλάμε όταν πιστεύουμε ότι καταπατώνται αυτές οι αρχές», τόνισε.

Μέρκελ: Θέλουμε συνεργασία με ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας

Από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ευρώπη θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οπως δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν ότι είναι προς το συμφέρον τους να έχουν καλές διατλαντικές σχέσεις όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Σχετικά με το Brexit, δήλωσε ικανοποιημένη για την αναφορά που έκανε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι η οποία είπε ότι θέλει μια ισχυρή Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ