FT: H Μέι πίνει από το ίδιο ποτήρι λαϊκισμού με τον Ελληνα πρωθυπουργό - iefimerida.gr

FT: H Μέι πίνει από το ίδιο ποτήρι λαϊκισμού με τον Ελληνα πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την τακτική του Αλέξη Τσίπρα που το καλοκαίρι του 2015 κέρδισε το δημοψήφισμα αλλά η διαπραγματευτική του ικανότητα δεν κράτησε για πολύ συγκρίνουν οι Financial Times τη στρατηγική της βρετανίδας πρωθυπουργό για το Brexit.

Μάλιστα, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η Τερέσα Μέι «έχει πιει από το ίδιο ποτήρι του λαϊκισμού με τον Τσίπρα.»

O αθρογράφοςπαραθέτοντας κάποια αποσπάσματα από τη Λευκή βίβλο της Μέι σημειώνει ότι είναι σαν να «προέρχονται αποκλειστικά από μια κοινοβουλευτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, του Έλληνα πρωθυπουργού» την περίοδο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2015.

Το Brexit «θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη (…) Το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στις μελλοντικές γενιές» Τα λόγια αυτά, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι της Μέι. Είναι από μια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή τον Ιούνιο του 2015.

Ο Τσίπρας κέρδισε το δημοψήφισμα αλλά η διαπραγματευτική του θέση δεν κράτησε πολύ, μόλις ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα της άλλης πλευράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέσα Μέι Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ