Θα ζητήσει από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της - iefimerida.gr

Θα ζητήσει από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της

Θα ζητήσει από τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του θα έχει από σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην Τρόικα που επιστρέφει τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ αύριο την ίδια ώρα έχει κλειστεί ραντεβού με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πάντως, σε όλες τις συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμου κυρίαρχο θέμα θα είναι οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση καθώς και οι απαιτήσεις της Τρόικα για αλλαγή των κατώτερων μισθών και περικοπές στα επιδόματα. Η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του στη λήψη νέων μέτρων από την παρούσα κυβέρνηση. Πρακτικά, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από όλους να υποστηρίξουν ουσιαστικά την κυβέρνηση και θα καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά να ξεκαθαρίσει αν θα στηρίξει ή όχι τα βασικά νομοθετήματα που απαιτεί η Τρόικα για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απέστειλε επιστολή στον Λουκά Παπαδήμο, ζητώντας σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, για να οριοθετήσουν τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στις απαιτήσεις της Τρόικα, συνάντηση την οποία απέρριψε η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ