Ληγμένο το δίπλωμα του Κουλούρη-Την ποινική του δίωξη ζητά ο αστυνομικός - iefimerida.gr

Ληγμένο το δίπλωμα του Κουλούρη-Την ποινική του δίωξη ζητά ο αστυνομικός

Κίμων Κουλούρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του χτες το βράδυ, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης.

Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση και περιέγραψε το γεγονός, ενώ ζητάει την ποινική δίωξη του κ. Κουλουρη για το τροχαίο ατύχημα και ότι προκύψει από τον τραυματισμό του.

Παράλληλα, όπως και οι συνάδελφοι του, καταθέτει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.

Πέρα από αυτό ο κ. Κουλούρης τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών.

Ο πρώην βουλευτής αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Οργισμένη αντίσραση των ειδικών φρουρών

«δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας». Για κουκούλωμα που ξεφτιλίζει την αστυνομία κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ο οποίος σε δηλωσή του αναφέρε ότι:

Για συγκάλυψη στην υπόθεση του τραυματισμού του 25χρονου ειδικού φρουρού κατά την διάρκεια ελέγχου του πρώην βουλευτή Κίμωνα Κουλούρη, εκφράζει με ανακοίνωση του , το Σωματείο των ειδικών φρουρών.

Στην ανακοίνωση του, το ΣΕΦΕΑΑ, αναφέρει ότι η διαδικασία που μας περιγράφεται αλλά και το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, το οποίο με ιδιαίτερη σπουδή στρογγυλοποιεί και ωραιοποιεί τις ενέργειες του πρώην υπουργού, μας δημιουργεί υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση κατά την διαδικασία που ακολούθησε μετά το περιστατικό.

Στη συνέχεια τονίζει ότι η κοινωνία και ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι καταβεβλημένη από την οικονομική πίεση και την απογύμνωση των θεσμών δεν πρέπει να συνθλίβεται με περαιτέρω πράξεις που αναδύουν όσμωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, κουκουλώματος υποθέσεων και άνιση αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο Νόμο.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το σωματείο απευθύνεται στις ανώτατες Δικαστικές Αρχές της χώρας ζητώντας την καίρια παρέμβασή τους, ώστε να διαλευκανθεί απόλυτα το γεμάτο ερωτηματικά περιστατικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ