Spiegel: Η ΕΕ στέλνει συνοριοφύλακες στην Ελλάδα -Για τα βόρεια σύνορα - iefimerida.gr

Spiegel: Η ΕΕ στέλνει συνοριοφύλακες στην Ελλάδα -Για τα βόρεια σύνορα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ MotionTeam-ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάσταση στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας χειροτερεύει ξανά, καθώς μετά από καιρό καταγράφεται ξανά αύξηση των προσφύγων που φτάνουν εκεί, γράφει το Spiegel.

Με αυτό το δεδομένο, αλλά και μετά από τις απειλές της Τουρκίας να ακυρώσει τη συμφωνία για το προσφυγικό,η ΕΕ σπεύδει να βοηθήσει την ελληνική αστυνομία. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, περίπου 30 ξένοι αξιωματούχοι αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες 15 ημέρες, προκειμένου να ενισχύσουν τη φύλαξη των βορείων συνόρων της Ελλάδας.

Ουσιαστικά, σημειώνει το δημοσίευμα, πρόκειται για εφαρμογή της απόφασης που έλαβε η Frontex στα τέλη του 2016. σύμφωνα με το Spiegel, οι πρώτοι ξένοι συνοριοφύλακες έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, ανάμεσά τους 2 Γερμανοί και ένας σκύλος, ενώ αναμένονται 10 ακόμη Γερμανοί τις επόμενες ημέρες.

Αυτοί οι περίπου 30 θα αναλάβουν, από κοινού με την ελληνική αστυνομία, να εμποδίζουν την παράνομη διέλευση των συνόρων και θα αρχίσουν τις περιπολίες την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σύνορα Frontex συνοριοφύλακες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ