Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση των 8 Τούρκων αξιωματικών - iefimerida.gr

Το δικαστήριο αποφάσισε την κράτηση των 8 Τούρκων αξιωματικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικύρωσε το διοικητικό πρωτοδικείο την παράταση της κράτησης των 8 Τούρκων αξιωματικών μετά από απόφαση του αστυνομικού διευθυντή.

Αντιρρήσεις αναμένεται να προβάλλουν επί της απόφασης τις επόμενες ημέρες οι συνήγοροι των 8 Τούρκων αξιωματικών με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια με τη μη κράτηση τους στις φυλακές.
Την ίδια ώρα αναμένεται το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοσή τους.

Το σκεπτικό της απόφασης
Στο σκεπτικό της η πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου αναφέρει ότι «η ατομική συμπεριφορά των 8 συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας» και επικαλείται νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με την οποία:
«Η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την ύπαρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους μέλους.
Κατά συνέπεια μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τούρκοι αξιωματικοί κράτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ