Επιχείρηση «προσέγγισης» Ε.Ε - Βρετανίας - iefimerida.gr

Επιχείρηση «προσέγγισης» Ε.Ε - Βρετανίας

Επιχείρηση «προσέγγισης» Ε.Ε - Βρετανίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Λονδίνο, στην «έδρα» του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θα συναντηθούν αύριο το μεσημέρι Ευρωπαίοι φιλελεύθεροι πολιτικοί, με σκοπό σύμφωνα με εκτιμήσεις, να επιχειρηθεί η επαναπροσέγγιση Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το βέτο που άσκησε Ντέιβιντ Κάμερον στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου επί του σχεδίου για αυστηρότερο δημοσιονομικό έλεγχο των κρατών της ΕΕ και για την οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ.

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ.

Η Βρετανία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μπήκε στην «απομόνωση», όταν τα 26 από τα 27 κράτη-μέλη, με επικεφαλής τις Γερμανία και Γαλλία, συμφώνησαν στις 9 Δεκεμβρίου να προχωρήσουν σε μία ξεχωριστή συνθήκη για βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση με απώτερο σκοπό την διάσωση του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, έχοντας αποτύχει να κερδίσει εγγυήσεις, τις οποίες είχε ζητήσει για τον πιο σημαντικό κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Βρετανίας, άσκησε βέτο σε μια νέα και ευρεία ευρωπαϊκή συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ