Στην εντατική μεταφέρθηκε μετανάστης από τη Μόρια -Με συμπτώματα δηλητηρίασης από μαγκάλι - iefimerida.gr

Στην εντατική μεταφέρθηκε μετανάστης από τη Μόρια -Με συμπτώματα δηλητηρίασης από μαγκάλι

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας μετανάστης μεταφέρθηκε από τον καταυλισμό της Μόριας στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για έναν 30χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε στην ίδια σκηνή με τον μετανάστη που βρέθηκε νεκρός σήμερα, ενώ αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι ρίχνει φως στην αιτία θανάτου των τριών συνολικά μεταναστών την τελευταία εβδομάδα στη Μόρια.

Ο 30χρονος, που νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου, έχει -σύμφωνα με ιατρικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ- φανερά τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, που προήλθε από μαγκάλι που χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή για να ζεσταθούν.

Αυτή πρέπει να είναι και η αιτία των άλλων δυο θανάτων, αφού η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε εμφανή αιτία θανάτου και ζητήθηκε ιστολογική και τοξικολογική παραπέρα διερεύνηση, ώστε να εξετασθεί κυρίως, η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Αναταραχή στη Μόρια

Ο θάνατος του τρίτου μετανάστη στη Μόρια έχει προκαλέσει αναταραχή στον προσφυγικό καταυλισμό. Ομάδες μεταναστών, κατά κύριο λόγο Αφρικανοί, συχνά πυκνά κλείνουν, διαμαρτυρόμενοι, την κεντρική πύλη του καταυλισμού, ενώ η μεταφορά, περίπου στις 2 το μεσημέρι, της σορού του νεκρού Πακιστανού με ασθενοφόρο, κινδύνευσε να προκαλέσει «έκρηξη», καθώς δεκάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν γύρω από το ασθενοφόρο και φώναζαν συνθήματα με λυγμούς.

Ο σημερινός νεκρός άνδρας, ηλικίας 20 περίπου ετών, από το Πακιστάν, είναι ο τρίτος νεκρός στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια. Το περασμένο Σαββάτο βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 45χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη πέθανε άλλος ένας άνδρας, Αιγύπτιος, 22 χρονών.

Στη Μόρια μένουν σε καλοκαιρινές σκηνές, σε θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω του μηδενός τη νύχτα, εκατοντάδες άνδρες μετανάστες που ταξιδεύουν μόνοι τους. Στο σύνολο τους αρνούνται να μετακινηθούν στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης που χρησιμοποιείται για τη στέγαση μεταναστών όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, αναφέρει το ΑΠΕ. Και αυτό γιατί θέλουν να είναι κοντά στην Υπηρεσία Ασύλου, όποτε εξετασθεί το αίτημά τους. Στο πλοίο δεν μένουν περισσότεροι από 80 Αφρικανοί.

Επίσης, στη Μόρια παραμένουν μετανάστες καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ η μετακίνηση σε δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν ενοικιασθεί στην περιοχή της Μυτιλήνης για στέγαση οικογενειών, ώστε στα κοντέινερ του καταυλισμού να μεταφερθούν άνδρες που μένουν μόνοι τους σε σκηνές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόρια μετανάστης Δηλητηρίαση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ