Πέννες με σάλτσα βότκας - iefimerida.gr

Πέννες με σάλτσα βότκας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις κλασικές ιταλικές συνταγές που σερβίρεται, φυσικά, σε όλο τον πλανήτη.


Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλυτζάνι βότκα
  • 1/2 κουταλιά ρίγανη
  • 5 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αφθονη παρμεζάνα, για τρίψιμο
Πέννες με σάλτσα βότκας | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, ροδίστε το κρεμμύδι εκεί μέσα, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε για 2 λεπτά
  • Ρίξτε τη βότκα -Αφήστε να βράσει για 3 λεπτά, να δώσει αρώματα
  • Ρίξτε την σάλτσα ντομάτας και την ρίγανη και ανακατέψτε
  • Αφήστε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά
  • Ρίξτε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος (καλύτερα να είναι παχιά η κρέμα), ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε μια πρέζα μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσει
  • Βράστε τα μακαρόνια όσο λέει το πακέτο
  • Πριν τα σουρώσετε, ρίξτε ένα ποτήρι από τα υγρά τους στην σάλτσα
  • Σουρώστε τα μακαρόνια, βάλτε τα μέσα στην σάλτσα, όχι όλα μαζί για να δείτε αν σας φτάνει η σάλτσα
  • Ρίξτε από πάνω παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη, μπόλικη
Πέννες με σάλτσα βότκας | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή πέννες σάλτσα βότκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ