Απίστευτος Τραμπ: Δεν είναι απαγόρευση κατά μουσουλμάνων -Τα ρίχνει στον... Ομπάμα, κατηγορεί ξανά τα ΜΜΕ - iefimerida.gr

Απίστευτος Τραμπ: Δεν είναι απαγόρευση κατά μουσουλμάνων -Τα ρίχνει στον... Ομπάμα, κατηγορεί ξανά τα ΜΜΕ

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε το διάταγμά του που προκάλεσε χάος σε όλη την Αμερική και φόβο στους μουσουλμάνους των επτά κρατών που περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» του.

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι δεν απαγορεύεται στους Μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ και ρίχνει τις ευθύνες στον... Ομπάμα!

«Η πολιτική μου είναι παρόμοια με του προέδρου Ομπάμα, όταν το 2011 απαγόρευσε την έκδοση βίζα για έξι μήνες στους Ιρακινούς πρόσφυγες» υποστηρίζει ο Τραμπ για το διάταγμά του το οποίο διαρκεί τρεις μήνες.

Η οδηγία του Ομπάμα, όπως αναφέρει η Daily Mail, είχε εκδοθεί σε απάντηση συγκεκριμένης απειλής για τρομοκρατικό χτύπημα και επηρεάστηκαν μόνο οι πρόσφυγες. Το διάταγμα του Τραμπ είναι ευρύτερο και περιλαμβάνει τους μουσουλμάνους πολίτες επτά χωρών που θέλουν να μεταναστεύσουν στη χώρα.

Ο Τραμπ δήλωσε ακόμη χθες ότι οι επτά χώρες που περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» του είναι «οι ίδιες χώρες που είχαν χαρακτηριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα ως πηγές τρομοκρατίας».

«Για να είναι ξεκάθαρο, αυτό δεν είναι μια απαγόρευση κατά μουσουλμάνων, όπως τα ΜΜΕ λάθος μετέδωσαν. Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία, έχει να κάνει με την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας. Υπάρχουν 40 διαφορετικές χώρες στον κόσμο όπου η πλειοψηφία των πολιτών τους είναι μουσουλμάνοι και δεν επηρεάζονται από το εν λόγω διάταγμα», προστίθεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ