Ειδικοί: Γιατί τα πλουσιόπαιδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ειδικοί: Γιατί τα πλουσιόπαιδα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα [εικόνες]

Φωτογραφία: biancaellabooth
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πίνοντας πανάκριβες σαμπάνιες, ταξιδεύοντας συνέχεια και οδηγώντας μόνο υπερπολυτελή αυτοκίνητα, τα πλουσιόπαιδα απ όλο τον κόσμο (μερικά από τα οποία είναι γνωστά στα social media και συγκεκριμένα από τις σελίδα «Rich Kids Of Instagram») φαίνεται να μην έχουν σκοτούρες και προβλήματα στην καθημερινότητά τους, κάτι το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Παρ'όλο, λοιπόν, που οι περισσότεροι βλέπουν τις φωτογραφίες τους και ζηλεύουν, οι ειδικοί επισημαίνουν πως όσοι μεγάλωσαν μέσα στα πλούτη έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν διαταραχές στη ψυχική τους υγεία από όσους δεν είναι τόσο πλούσιοι.

A photo posted by Rich Kids Of Singapore (@therichkidsofsingapore) on Oct 27, 2016 at 3:45pm PDT

Συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα καθηγήτρια και ψυχολόγος Σουνίγια Λούθαρ διαπίστωσε πως τα παιδιά των γονιών που κερδίζουν περίπου 940.000 ευρώ ετησίως έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα από άλλους και αυτό για δύο λόγους.

Είτε δέχονται υπερβολική πίεση από τους γύρω τους, έτσι ώστε να πετύχουν τους στόχους τους ή αν είσαι super- πλούσια παιδιά δεν έχουν κανέναν περιορισμό από τους γονείς τους, μπορώντας έτσι να κάνουν... ότι θέλουν.

A photo posted by Rich Kids Of Singapore (@therichkidsofsingapore) on Dec 1, 2016 at 4:14pm PST

Από την άλλη, ο ειδικός Λορντ Πούτμαν συγκρίνει τον αυξανόμενη χρήση των social media από τα πλουσιόπαιδα με την τάση τους να μην έχουν την παραμικρή ενσυναίσθηση για το τι γίνεται «έξω από τον μικρόκοσμό τους», φτάνοντας στο συμπέρασμα πως όλα αυτά συμβαίνουν λόγω των γονιών τους, οι οποίοι είναι είτε πολυάσχολοι, είτε αδιάφοροι για τα παιδιά τους.

A photo posted by Rich Kids Of Singapore (@therichkidsofsingapore) on Oct 6, 2016 at 4:46pm PDT

Ο Πούτμαν προσθέτει πως η ενασχόληση με τα πολιτιστικά δρώμενα και την τέχνη μπορεί να βοηθήσει τα πλουσιόπαιδα, ώστε να μην έχουν προβλήματα με την ψυχική τους υγεία, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος η μόνη τους σκέψη από τα 18 μέχρι τα 22 είναι σχετικά με το ποιος θα κάνει το... καλύτερο πάρτι.

A photo posted by Rich Kids Of Singapore (@therichkidsofsingapore) on Dec 23, 2016 at 9:02pm PST

«Είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που « δεν ξέρουν τι έχουν» να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ώστε εκείνα να μπορούν να μετριάζουν καταστάσεις και να ασχοληθούν περισσότερο με πράγματα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή», ανέφερε ο ίδιος.

A photo posted by The Billionaires Club™ (@thebillionairesclub) on Jan 16, 2017 at 6:06am PST

A photo posted by Rich Kids Of Singapore (@therichkidsofsingapore) on Dec 9, 2016 at 6:19am PST

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλουσιόπαιδα ειδικοί προβλήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ