Δήμας: Δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές τακτικές - iefimerida.gr

Δήμας: Δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές τακτικές

Δήμας: Δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτικές τακτικές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έννοια του πολιτικού κόστους στη σημερινή συγκυρία είναι πολυτέλεια δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου πρέπει να στηριχθεί για να πετύχει τους στόχους της καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει κανένας χώρος για μικροπολιτικές τακτικές».

Ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» χαρακτηρίζει την κατάσταση πολύ δύσκολη αλλά εκφράζει την εκτίμηση πως η χώρα θα παραμείνει στην ενωμένη Ευρώπη και στην ευρωζώνη
«Δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα υπάρχει περίπτωση αποτυχίας. Κανείς δεν δικαιούται να μην κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση τους στόχους, που έχει αναλάβει. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ποιο είναι το διακύβευμα», τονίζει και ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, επισημαίνοντας πως «η ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης συμπεριλαμβάνεται στα καθήκοντα της κυβέρνησης και πρέπει να κυρωθεί εγκαίρως».

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει έτοιμος να στηρίξει την ενεργοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τα Σκόπια, ενώ θετικός εμφανίζεται και σε μια ουσιαστική συνεργασία για τα θέματα ενέργειας με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ