Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Economist: Ερχονται σύντομα εκλογές - iefimerida.gr

Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Economist: Ερχονται σύντομα εκλογές

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Intimenews/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόβλεψη ότι επίκειται σύντομα πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του περιοδικού Economist.

«Οι ελληνικές εκλογές είναι ενόψει και θα είναι ευχάριστες εκλογές γιατί θα τις κερδίσει η ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι απαραίτητες, θα γίνουν όμως αν χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή το αποφασίσει ο κ. Τσίπρας». Διευκρίνισε δε πως «στην περίπτωση της Ελλάδας, οι εκλογές δεν πρέπει να θεωρηθούν ως παράδειγμα αστάθειας, γιατί όχι μόνο θα κερδίσουμε αλλά θα προωθήσουμε την μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Economist: Ερχονται σύντομα εκλογές | iefimerida.gr 0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι κανένας δεν μιλάει για ένα χαλαρό δημοσιονομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, αλλά το 3,5% πλεόνασμα είναι υπερβολικό και αντιπαραγωγικό για την ελληνική οικονομία.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «συνεχίζει την δυστυχή παράδοση της πελατοκρατείας». Ενώ σημείωσε ότι «τα λαϊκίστικα κόμματα όταν ανεβαίνουν στην εξουσία έχουν την τάση να λειτουργούν αυταρχικά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ελπίζουμε ότι τα κεντρικά κόμματα εξουσίας θα διαχειριστούν την κατάσταση με ανανέωση και προσεγγίζοντας νέες κοινωνικές κατηγορίες. Τα λαϊκίστικα κόμματα εκμεταλλεύονται νέους θύλακες ψηφοφόρων. Στην Ελλάδα ένα κόμμα της αριστεράς συγκυβερνά με ένα δεξιό κόμμα, αυτό δείχνει ότι η ιδεολογία έχει εκλείψει».

Ζοφερές προβλέψεις έκανε και για την οικονομία: «Αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα στην οικονομία, η Ελλάδα μέσα στο 2017 θα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν δυόμισι χρόνια πριν. Έχει γίνει μεγάλη ζημιά όσον αφορά στην αξιοπιστία της χώρας. Οι αξιώσεις των δανειστών είναι μεν υπερβολικές αλλά και εμείς σαν χώρα έχουμε χάσει σε αξιοπιστία».

Οπως τόνισε δε «υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που λήγει στα μέσα του 2018. Μέχρι τότε η Ελλάδα έχει τρεις επιλογές: Μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, μπορεί να υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα ή το πιο καταστροφικό να μη υπάρξει τίποτε από τα δύο».

Δεν είναι πιθανή η νίκη της Λεπέν

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στις γαλλικές εκλογές: «Το σενάριο της εκλογής Λεπέν στην Γαλλία δεν είναι πολύ πιθανό» υποστήριξε. Προειδοποίησε πάντως ότι δεν θα επιβιώσει η ευρωζώνη αν η Γαλλία πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. «Πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να ενισχύσουμε το οικοδόμημα και όχι να το αποδομήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Economist: Ερχονται σύντομα εκλογές | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: Intimenews

Πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί στο Κυπριακό

Για το Κυπριακό είπε ότι έχουμε κάνει πρόοδο τα τελευταία χρόνια ωστόσο υπάρχουν δύσκολα θέματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια στην περιοχή. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπάρχουν συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν, είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα θα είναι πιο συγκροτημένα μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία.'

Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Economist: Ερχονται σύντομα εκλογές | iefimerida.gr 2

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Είναι νωρίς να κρίνουμε τον Τραμπ

Ο πρόεδρος Τραμπ απέφυγε να κρίνει το «φαινόμενο Τραμπ» λέγοντας πως είναι ακόμη πολύ πρόωρο. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λειτουργήσουν «ως εγγυητής της φιλελεύθερης οικονομίας».

Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Economist: Ερχονται σύντομα εκλογές | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυριάκος Μητσοτάκης Economist Εκλογές ΝΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ