Τσιρώνης: Είμαι με τους αγρότες, αλλά τα μέτρα θα εφαρμοστούν - iefimerida.gr

Τσιρώνης: Είμαι με τους αγρότες, αλλά τα μέτρα θα εφαρμοστούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανένα περιθώριο να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, δεν άφησε, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εγώ είμαι με τους αγρότες, αλλά η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει καμία έκπτωση στο φορολογικό και τις εισφορές. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα», επεσήμανε ο υπουργός. Εάν δεν πηγαίναμε σε συμφωνία τότε όλα θα ήταν ακριβότερα για τους παραγωγούς που σαφώς έχουν αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με πληθωρισμό και αδυναμία εισαγωγής αγροτικών εφοδίων, είπε ο κ. Τσιρώνης παράλληλα όμως αμφισβήτησε το γεγονός ότι οι αγρότες με αφορμή την φορολογία και τις εισφορές θα βγάζουν 100 ευρώ και θα πληρώνουν 200 θέλοντας να πει ότι μέχρι ένα συγκεκριμένο εισόδημα δεν θα επιβαρυνθούν. Ο κ. Τσιρώνης είπε ότι οι αγρότες είναι όμηροι των καρτέλ και των ολιγοπωλίων, τα οποία η κυβέρνηση θα πολεμήσει.

Τα αγροτικά προϊόντα είπε ο κ. Τσιρώνης πρέπει να πωλούνται ακριβότερα στα ράφια των καταστημάτων στην Ευρώπη όπως γίνεται με τα προϊόντα άλλων χωρών. «Θα σπάσουμε το απόστημα» είπε χαρακτηριστικά ενώ απέδωσε τα προβλήματα στο καθεστώς των προηγούμενων ετών προτρέποντας τους αγρότες να στραφούν στο συνεργατισμό και τις ομάδες παραγωγών αφού οι συνεταιριστικές οργανώσεις έχουν καταρρεύσει.

Για την περιβόητη Φόρμα 6 που άφησε εκτός ενισχύσεων χιλιάδες νέους αγρότες σε όλη τη χώρα, ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος.

Πηγή: ekriti.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αγρότες Γιάννης Τσιρώνης μέτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ