Απολογητικό tweet του Ταγιάνι στα ελληνικά: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας - iefimerida.gr

Απολογητικό tweet του Ταγιάνι στα ελληνικά: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι επιχείρησε να δώσει ένα οριστικό τέλος στον σάλο που ξέσπασε από το βίντεο όπου ο ίδιος αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και τον Μ. Αλέξανδρο, απόγονο των Σκοπιανών.

«Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης», έγραψε ο Αντόνιο Ταγιάνι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μετά την ανασκευαστική δήλωση που είχε εκδοθεί από το γραφείο του.

Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης

ΟΙ επίμαχες δηλώσεις

«Η Μακεδονία είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουν την Μακεδονία. Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς πρόγονοί σας. Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν έχουμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι' αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα, είχε πει Ταγιάνι κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο ως Ευρωπαίος Επίτροπος.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ