Συγκλονιστικός Φέντερερ: «Θα τα δώσω όλα και ας μην περπατήσω για πέντε μήνες» - iefimerida.gr

Συγκλονιστικός Φέντερερ: «Θα τα δώσω όλα και ας μην περπατήσω για πέντε μήνες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει χαρακτηριστεί ο «Βασιλιάς» του τένις. Δίκαια ή άδικα, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Ρότζερ Φέντερερ με την πρόκρισή στον τελικό του Australian Open θα γίνει ο γηραιότερος παίκτης που θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam μετά το 1974 και με τις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Σταν Βαβρίνκα, έδωσε το σύνθημα.

«Θα παλέψω μέχρι τέλους και αν δεν μπορώ να περπατήσω για τους επόμενους πέντε μήνες, δεν με πειράζει», τόνισε και άφησε άφωνους τους εκπροσώπους του Τύπου.

Δεν το λέει ένας διψασμένος για τίτλους νεαρός τενίστας. Το λέει ένας 35άρης, ο οποίος έχει παίξει σε 27 τελικούς Grand Slam, έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του.

Τον περασμένο Φεβρουάριο τραυματίστηκε στο σπίτι του όταν κάνοντας μπάνιο το ένα από τα παιδιά του, γύρισε το γόνατό του.

Αναγκάστηκε να θυσιάσει τα πάντα, ακόμη και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προκειμένου να είναι έτοιμος για την αρχή της νέας χρονιάς.

Στις 19 Οκτωβρίου και ενώ δεν είχε ολοκληρώσει την αποθεραπεία του, πέταξε για τη Μαγιόρκα αφού ο καλός του φίλος και μεγάλος αντίπαλός του στα court, Ράφα Ναδάλ τον είχε καλέσει στα εγκαίνια των ακαδημιών που δημιούργησε. «Τότε πατούσα στο ένα πόδι και ο Ράφα είχε μεγάλο πρόβλημα στον καρπό. Είχα σκεφτεί να του προτείνω να παίξουμε έναν αγώνα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού εκείνη την περίοδο μόνο σε μίνι γήπεδο θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε και με αντιπάλους παιδιά. Κοιτάξτε που είμαστε τώρα», τόνισε στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ναδάλ, ο οποίος κοντράρεται σήμερα στον άλλο ημιτελικό με τον Ντιμιτρόφ.

Ο Φέντερερ κυνηγά το 18ο Grand Slam της καριέρας του. Ακόμη και αν δεν το κατακτήσει, στην ιστορία θα παραμείνει ως ο «King Roger».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ρότζερ Φέντερερ τένις australian open
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ