Επικρότησαν όλα τα κόμματα την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη μη έκδοση των Τούρκων - iefimerida.gr

Επικρότησαν όλα τα κόμματα την απόφαση της Δικαιοσύνης για τη μη έκδοση των Τούρκων

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την μην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών επικροτήθηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής.

Ολα έκαναν λόγο για νίκη της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου»

Για απόλυτο σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Αναλυτικά:

«Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απόφαση του Άρειου Πάγου

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, υπάρχει απόλυτος σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών και τηρούνται όλες οι Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει το ελληνικό κράτος. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε στη βάση αυτών των αρχών».

«Η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε για το σοβαρό θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Αποφάνθηκε με βάση το θεσμικό και νομικό πλαίσιο της Πατρίδας μας, τις αρχές και τις αξίες Κράτους Δικαίου, κρατώντας ψηλά το κύρος της χώρας».

ΝΔ: «Η ελληνική Δικαιοσύνη κράτησε ψηλά το κύρος της χώρας»

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Συνεχίζοντας ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι ελληνική Δικαιοσύνη «απέδειξε σεβασμό στο ευρωπαϊκό νομικό και αξιακό σύστημα, θεμελιώδη λίθο του οποίου αποτελεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε. Το έκανε με σεβασμό στο ελληνικό και ευρωπαϊκό σύστημα κανόνων αρχών και αξιών. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει ούτε υποδείξεις, ούτε παρεμβάσεις, ούτε απειλές από τρίτους. Η Άγκυρα κάνει λάθος να μετατρέπει ένα ζήτημα εφαρμογής του Κράτους Δικαίου σε ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Είναι απαράδεκτο να απειλεί για συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις. Θα ήταν φρονιμότερο να μείνει στο πνεύμα και το γράμμα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που και η ίδια άλλωστε έχει υπογράψει και κυρώσει. Κατανοούμε τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Τουρκία. Όμως, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ισχύει αυτήν την περίοδο, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για την άρνηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε βεβαίως επιτρέπει οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Πιστεύουμε στη Δημοκρατία»

Δήλωση έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικων: «Δεν εκδίδονται οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί. Πιστεύουμε στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε στη Δημοκρατία. Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωση της «Η ελληνική δικαιοσύνη με την απόφαση της για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών δείχνει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα, ως δημοκρατική και ευρωπαϊκή πολιτεία, δεν θέτει υπό διαπραγμάτευση ανθρώπινες ζωές, εθνικούς και διεθνείς κανόνες, αξίες και αρχές. Το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι πάνω από οποιαδήποτε σκοπιμότητα».

Ποτάμι: «Δικαιοκρατικές αποφάσεις που εμπνέουν ασφάλεια δικαίου»

Για το θέμα τη μη έκδοσης των 8 Τούρκων το Ποτάμι ανέφερε σε ανακοίνωση «Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, με τις θαρραλέες και δικαιοκρατικές αποφάσεις του για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων, δεν «υποχώρησε» σε σκοπιμότητες διπλωματίας, αλλά λειτούργησε με γνώμονα την ανθρώπινη αξία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπνέουν τον ευρωπαϊκό δικαιϊκό πολιτισμό και τους ελληνικούς νόμους. Έστειλε έτσι μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι η ελληνική δικαιοσύνη παραμένει το θεσμικό αντίβαρο της νομιμότητας, κρατώντας ψηλά το αίσθημα ασφάλειας δικαίου των πολιτών της και όσων ζητάνε την προστασία της».

KKΕ: «Ανθρώπινη αξία και σεβασμός»

Σε σχόλιό του για την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου σωστά παίρνει υπόψη το πλαίσιο προστασίας των αιτούντων άσυλο Τούρκων αξιωματικών. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα υποστήριξε ότι επιβάλλεται να τηρηθεί η νομοθεσία που εξασφαλίζει τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο».

Ενωση Κεντρώων: «Τιμά την Ελληνική Δικαιοσύνη»

H σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών τιμά την ελληνική δικαιοσύνη, γιατί επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ανεξαρτησία της. Είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, το περί δικαίου αίσθημα και τον ανθρωπισμό του ελληνικού λαού, που δεν θα ανεχόταν άνθρωποι να δίνονται βορά σε βασανιστήρια και φυσική εξόντωση από το αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν. - See more at: http://www.antidiaploki.gr/article/4627/gia_tin_apofasi_toy_areioy_pagoy_gia_toys_toyrkoys_axiwmatikoys.html?category_id=1#sthash.l3Le9pzA.dpuf

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κόμματα Τούρκοι έκδοση Δικαιοσύνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ