Αυτή είναι η ελληνική πρόταση στο Eurogroup -Δεύτερη επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς - iefimerida.gr

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση στο Eurogroup -Δεύτερη επιστολή Τσακαλώτου στους θεσμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλεονάσματα 3,5% για τρία χρόνια ή 3% για πέντε χρόνια και επέκταση του «κόφτη» για μετά το 2018, με συγκεκριμένα μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης εσόδων, προβλέπει η ελληνική πρόταση για να ξεμπλοκάρει η δεύτερη αξιολόγηση.

Αυτή η πρόταση θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δεύτερη επιστολή, μία μέρα μετά την πρώτη επιστολή που αποτελούσε απλά μια ενημέρωση ότι θα προσέλθει στο Eurogroup με συγκεκριμένες θέσεις, περιγράφει συνοπτικά τα εξής:

1. Καθορισμός των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, με τρόπο που να διασφαλίζει και τη βιωσιμότητα του χρέους. Προβλέπει πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για τρία χρόνια ή 3% του ΑΕΠ για πέντε χρόνια.

2. Πρόταση για τον «κόφτη» για μετά το 2018. Ο νέος μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης που προτείνει η κυβέρνηση περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα περικοπής δαπανών και αύξησης εσόδων και θα τεθεί σε εφαρμογή εάν υπάρχουν αποκλίσεις από το στόχο του 2019 για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Ουσιαστικά, με βάση την ελληνική πρόταση, ο νέος κόφτης εάν χρειαστεί, θα τεθεί σε λειτουργία μετά το πρώτο τρίμηνο του 2020, αφού προηγουμένως θα έχει βεβαιώσει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2019 η Eurostat.

3. Τις προτάσεις για όλα τα ανοικτά θέματα της αξιολόγησης, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσακαλώτος Επιστολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ