Σουηδία: Εβαλαν βόμβα σε προσφυγικό καταυλισμό, τον εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί - iefimerida.gr

Σουηδία: Εβαλαν βόμβα σε προσφυγικό καταυλισμό, τον εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αστυνομία του Γκέτεμποργκ εξουδετέρωσε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε προσφυγικό καταυλισμό λίγο μετά το συναγερμό που σήμανε εργαζόμενος για ύποπτο πακέτο.

Οι φιλοξενούμενοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν απ’ το χώρο, καθώς έφθαναν οι πυροτεχνουργοί. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πέτερ Άντλερσον έκανε λόγο για «σοβαρό περιστατικό», ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνα. Μέχρι στιγμής, πάντως δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Στον καταυλισμό φιλοξενούνται περίπου 140 άτομα, πολλά εκ των οποίων απουσίαζαν την ώρα εκείνη.

Πριν από μερικές μέρες τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αστυνομία βρίσκεται συνέχεια επί ποδός λόγω της δράσης συμμοριών μεταναστών στο Γκέτεμποργκ στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Σουηδίας, το Nordstan. Πολλοί κάτοικοι της σουηδικής μεγαλούπολης φοβούνται να πάνε στο κέντρο αυτό, λόγω των παρενοχλήσεων και των επιθέσεων που δέχονται συχνά.

Τα προβλήματα στο εμπορικό κέντρο συνήθως ξεκινούν μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις οκτώ το βράδυ και σε πολλές περιπτώσεις τα μέλη των συμμοριών είναι περισσότερα απ’ τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Expressen οι συμμορίες ακολουθούν τακτικές εκφοβισμού κατά πελατών, καταστηματαρχών, ακόμη και της τοπικής αστυνομίας, η οποία αναγκάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα.

Τον περασμένο Οκτώβριο διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του νησιού Γκότλαντ της Σουηδίας, μετά την απελευθέρωση από την αστυνομία αρκετών ανδρών -αιτούντων άσυλο, όπως ανέφεραν τότε τοπικά ΜΜΕ- που κατηγορούνταν για τον ομαδικό βιασμό μιας ανάπηρης γυναίκας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ