Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] - iefimerida.gr

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ορκωμοσία Τραμπ, την περασμένη Παρασκευή, ένα νεαρό κορίτσι με μπλε παλτό καθόταν πίσω του.

Κανείς δεν τη γνώριζε. Δεν φορούσε εντυπωσιακά ρούχα και τα μαλλιά της ήταν πρόχειρα χτενισμένα. Κι όμως, είναι η Σάρλοτ Πενς, η κόρη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Καθόταν δίπλα στον Μπάρον Τραμπ (τον μικρό γιο του προέδρου) και στην Κάρεν Πενς, τη μητέρα της. Ενα κάθισμα πιο μακριά, η Μελάνια Τραμπ έμοιαζε σαν ντίβα μπροστά της.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Λίγο αργότερα, όλη η οικογένεια Πενς, ακολουθώντας το προεδρικό ζευγάρι, διέσχισε τη λεωφόρο Πενσιλβάνια για να φθάσουν, ως νέοι ένοικοι, στον Λευκό Οίκο. Πόση διαφορά ανάμεσα στις δύο οικογένειες! Λάμψη και χολιγουντιανό γκλάμουρ η οικογένεια Τραμπ, σεμνοί, σχεδόν καθημερινοί άνθρωποι τα μέλη της οικογένειας Πενς. Ειδικά οι δύο κόρες του νέου αντιπροέδρου των ΗΠΑ ξάφνιασαν με τις φθαρμένες μπότες και τα συνηθισμένα φορέματα που επέλεξαν για τη σπουδαία αυτή ημέρα.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η διαφορά ήταν αισθητή και στους χορούς που ακολούθησαν την ορκωμοσία. Ανυπέρβλητο γκλάμουρ για τη Μελάνια και την Ιβάνκα Τραμπ, μια κοινή τουαλέτα για τη στρουμπουλή κυρία Πενς, η παρουσία της οποίας δεν τράβηξε τα φλας των φωτογράφων.

Ποια είναι αυτή η οικογένεια Πενς και πώς βρέθηκε να συγκυβερνά τις ΗΠΑ με τον πανίσχυρο Ντόναλντ Τραμπ;

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Τα παιδιά του Πενς

Η 23χρονη Σάρλοτ Πενς ασχολείται με τον κινηματογράφο και φιλοδοξεί να κάνει καριέρα στη βαριά αυτή βιομηχανία. Σύμφωνα με το σάιτ της, ήταν συμπαραγωγός στο ντοκιμαντέρ «For the Records», που αφορά νοητική ασθένεια. Σπούδασε στο DePaul University και πήρε ένα μπάτσελορ Arts Degree in Digital Cinema και ένα μπάτσελορ Arts Degree in English – Creative Writing.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Η Οντρεϊ Πενς είναι η μικρότερη κόρη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Αυτοχαρακτηρίζεται οπαδός του Δημοκρατικού Κόμματος και σπούδασε Αραβικά. Ο Πενς έχει δηλώσει, μάλιστα, ότι διαφωνεί πολιτικά με την κόρη του, αλλά σέβεται τις απόψεις της. «Πιθανόν το άτομο που σέβομαι περισσότερο στη ζωή είναι ο μπαμπάς μου, γι' αυτό που ήταν και γι' αυτό που είναι σήμερα», γράφει η μικρή κόρη στο Twitter της.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Ο γιος του, Μάικ Πενς τζούνιορ, είναι πιλότος στους Πεζοναύτες.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 12


Μάικ Πενς: «Χριστιανός, συντηρητικός, Ρεπουμπλικάνος»
«Ο Μάικ Πενς είναι ένας πραγματικά συντηρητικός, αλλά δεν έχει ίχνος θυμού μέσα του. Δεν είναι απίστευτο;». Με αυτά τα λόγια παρουσιάζουν τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ οι στενοί του συνεργάτες. «Είναι πραγματικός Χριστιανός, με πολύ ισχυρές οικογενειακές αξίες. Η Κάρεν Πενς είναι η βασική του σύμβουλος. Είναι ηγετική μορφή στο κόμμα μας και ξέρει να επικοινωνεί», λένε τα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων.

Κάποιοι, μάλιστα, πιστεύουν ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα γίνει ένα είδος «ντεκαφεϊνέ» Ντόναλντ Τραμπ, επειδή είναι πολύ πιο ήπιος.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 14


«Οι δύο άνδρες μοιράζονται τις ίδιες αξίες, αλλά το στιλ τους είναι εντελώς διαφορετικό», δηλώνει ο Mike McDaniel, πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ιντιάνα. «Ο Τραμπ μπορεί να μιλάει ώρες χωρίς σημειώσεις. Ο Μάικ Πενς είναι πολύ οργανωμένος. Για εκείνον υπάρχει πρώτο, δεύτερο, τρίτο», προσθέτει.

Είναι, ωστόσο, δύσκολο να βρεθούν κοινά σημεία ανάμεσα στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Μάικ Πενς γεννήθηκε σε ένα χωράφι με καλαμπόκι στην πολιτεία Ιντιάνα, σε μια οικογένεια με έξι παιδιά και δεν είχε τη χρυσή παιδική ηλικία που γνώρισε ο Ντόναλντ Τραμπ, κληρονόμος μεγάλης περιουσίας.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 16


Ο ίδιος ο Πενς χαρακτηρίζει τον εαυτό του «χριστιανό, συντηρητικό, Ρεπουμπλικάνο, με αυτή τη σειρά». Είναι πιστός Ευαγγελιστής, αγαπημένο παιδί του υπερσυντηρητικού κινήματος Tea Party, που δεν έβλεπε αρχικά με καλό μάτι τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μια διαφορά μεταξύ τους: Ο Τραμπ είναι εχθρός του ελεύθερου εμπορίου, ενώ ο Μάικ Πενς, ο οποίος υπήρξε βουλευτής από το 2000 έως το 2012, πριν να γίνει κυβερνήτης, πάντα το στήριζε και το ψήφιζε.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 17


Αλλά και για τον πόλεμο του Ιράκ οι δύο άνδρες δεν βλέπουν τα πράγματα με το ίδιο μάτι. Σε κοινή τηλεοπτική εμφάνιση, ο Τραμπ είπε δημόσια στον Πενς, στην εκπομπή «60 minutes», ότι έκανε λάθος υποστηρίζοντας τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

Και το χειρότερο; Πριν γίνει αντιπρόεδρος, ο Μάικ Πενς είχε στηρίξει τον γερουσιαστή του Τέξας Τεντ Κρουζ στη μάχη για την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και είχε πολεμήσει τις απόψεις του Τραμπ μέσω Twitter. «Οι δηλώσεις που καταγγέλλουν την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ είναι ταπεινωτικές και αντισυνταγματικές», είχε γράψει.

Με τόσο διαφορετικές απόψεις, πώς εξηγείται το γεγονός ότι ο Τραμπ τον επέλεξε για αντιπρόεδρο; Σε μια συνέντευξη Τύπου στο Κλίβελαντ, προεκλογικά, ο τότε επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ είχε δώσει την εξής απάντηση: «Από τότε που ο Πενς είναι κυβερνήτης στην Ιντιάνα, η ανεργία μειώθηκε κατά 8%. Μέσα σε τρία χρόνια κατόρθωσε να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό, βελτίωσε τις υποδομές στην πολιτεία του και επένδυσε χρήματα στην εκπαίδευση», είπε ο κ. Manafort, προσθέτοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εντυπωσιαστεί από τα οικονομικά αποτελέσματα του Πενς στην Ιντιάνα.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 18


Αλλά, κυρίως, το στρατόπεδο Τραμπ είδε στον Μάικ Πενς έναν διπλωμάτη που κινείται αριστοτεχνικά στους μαιάνδρους της Ουάσινγκτον. Ο Πενς πέρασε πάνω από 10 χρόνια στην αμερικανική πρωτεύουσα, ανεβαίνοντας σιγά σιγά την ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ηταν νούμερο τρία στο κόμμα όταν εξελέγη κυβερνήτης της Ιντιάνα.

Η επιλογή του Πενς στη θέση του αντιπροέδρου χαροποίησε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, γιατί όλοι θεωρούν ότι είναι πιο διπλωμάτης από τον Τραμπ. Ωστόσο, ο Πενς έχει και σκληρούς αντιπάλους που πιστεύουν ότι ο αντιπρόεδρος είναι σκοταδιστής και δεν έχει καμία ανοχή στη διαφορετικότητα, ακριβώς όπως ο Τραμπ.

«Η ζωή του Μάικ Πενς είναι μια συνεχής σταυροφορία εναντίον των δικαιωμάτων των γυναικών», δηλώνει η Erica Sackin, εκπρόσωπος της οργάνωσης Planned Parenthood, η οποία διοικεί τις εξειδικευμένες κλινικές για αμβλώσεις σε όλη την Αμερική.

Ο Μάικ Πενς είναι εχθρός των αμβλώσεων και επιχείρησε άπειρες φορές να περάσει νόμους που τις απαγορεύουν, τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στην Ιντιάνα. Το ίδιο μισεί και τους ομοφυλόφιλους. Το 2015 πέρασε έναν νόμο στην Ιντιάνα που επέτρεπε στους καταστηματάρχες να μην εξυπηρετούν τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 19


Δίπλα του έχει τα τελευταία χρόνια τη σύζυγό του Κάρεν Πέινς, 58 ετών. Η Κάρεν είναι καθηγήτρια και γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Ιντιανάπολις. Συνάντησε τον Μάικ Πενς στην εκκλησία, όπου έπαιζε κιθάρα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Παντρεύτηκαν το 1985 και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Μάικλ, τη Σάρλοτ και την Οντρεϊ. Ο Πενς ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1988, στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 20


Μετά το πρώτο της παιδί, η Κάρεν Πενς εγκατέλειψε τη δουλειά της και έγινε ζωγράφος, ενώ έχει και σύλλογο για την αντιμετώπιση των ασθενειών μέσω της ζωγραφικής. Η Κάρεν και ο Μάικ Πενς παραμένουν πολύ θρησκευόμενοι και συχνά προσφέρουν υπηρεσίες στις εκκλησίες της Ιντιάνα.

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 21
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 22

Δείτε την Κάρεν Πενς με τις κόρες του Τραμπ Ιβάνκα και Τίφανι:

Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 23
Σαν φτωχοί συγγενείς του Τραμπ -Γιατί η οικογένεια του Μάικ Πενς είναι τόσο «μαζεμένη» [εικόνες] | iefimerida.gr 24
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικογένεια Μαικ Πενς μαζεμένη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ