Τουρκία: Συνελήφθη «δικαστής» του ISIS -Εκρυβε κινητό με πληροφορίες - iefimerida.gr

Τουρκία: Συνελήφθη «δικαστής» του ISIS -Εκρυβε κινητό με πληροφορίες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την κράτηση ενός «δικαστή» του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, στα απόκρυφα του οποίου βρέθηκε μετά από σωματική έρευνα ένα κινητό τηλέφωνο, που περιείχε σημαντικές πληροφορίες για τη δράση του καθώς και φωτογραφίες όπλων.

Ο Γιασέρ Μοχάμεντ Σαλέμ Ραντόουν, γνωστός και ως Αμπού Τζιχάντ μεταξύ των συμμαχητών του, είχε συλληφθεί προ ημερών όταν η τουρκική αστυνομία έκανε έφοδο σ’ ένα σπίτι της περιοχής Ζεϊτινμπουρνού της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Reina.

Ο Ραντόουν ήταν «δικαστής» σε περιοχές που ελέγχει το «Ισλαμικό Κράτρος», σύμφωνα με τους Τούρκους εισαγγελείς.

Στη διάρκεια της έρευνας είχε εντοπιστεί κι ένα ημερολόγιο, που περιείχε ονόματα, διευθύνεις και τηλεφωνικούς αριθμούς ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση.
Οι τουρκικές αρχές αναζητούν κι άλλον έναν ύποπτο σε σχέση με το μακελειό στο Reina. Πρόκειται για άτομο που έφθασε στην Κωνσταντινούπολη από την ντε φάκτο πρωτεύουσα του «Ισλαμικού Κράτους», τη Ράκα της Συρίας στις 26 Δεκεμβρίου και συναντήθηκε με τον μακελάρη, Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, πριν την επίθεση.

Στο εδώλιο τζιχαντιστές που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις με drones

Στο μεταξύ άρχισε η δίκη εννέα υπόπτων τζιχαντιστών, που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη με αθόρυβα τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια, ικανά να μεταφέρουν έως και 50 κιλά εκρηκτικά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ύποπτοι είχαν πάει σε διάφορα σημεία προκειμένου να εντοπίσουν στόχους. Δύο από τους υπόπτους είναι Τούρκοι και οι άλλοι επτά ρώσοι υπήκοοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ