ΗΠΑ: Με 10 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύουν δυο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στα επεισόδια στην ορκωμοσία του Τραμπ - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Με 10 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύουν δυο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στα επεισόδια στην ορκωμοσία του Τραμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δέκα χρόνια φυλάκισης κινδυνεύουν δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την ημέρα της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, στην Ουάσιγκτον.

Πρόκειται για τον Εβαν Ενγκελ, του τεχνολογικού site Vocativ και τον Αλεξ Ρουμπινστάιν, του Russia Today.

 ΗΠΑ: Με 10 χρόνια φυλάκισης κινδυνεύουν δυο δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στα επεισόδια  στην ορκωμοσία του Τραμπ  | iefimerida.gr 0

Οι δυο δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ταραχές και κινδυνεύουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο με ποινή 10 ετών ο καθένας και 25.000 χρηματικό πρόστιμο.

Στις δηλώσεις τους, οι δύο δημοσιογράφοι που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι,έκαναν λόγο για κατάργηση της ελευθεροτυπίας και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης. Και οι δυο στηριζόνται από τις εργοδοσίες τους, καθώς, όπως δήλωσαν, βρίσκονταν στο σημείο προκειμένου να καλύψουν τα γεγονότα.

Πάνω από 200 άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή με την κατηγορία ότι βανδάλισαν περιουσία στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του Τραμπ.

Το αφεντικό του Engel έστειλε μια οργισμένη απάντηση για τα μέτρα εναντίον του εργαζομένου του, ο οποίος του είπε ότι συνελήφθη από αστυνομικούς παρά το γεγονός ότι τους πληροφόρησε ότι ήταν δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα. Η κάμερα του Engel κατασχέθηκε από την αστυνομία.

«Η σύλληψη και η κράτηση με κατηφορίες εξέγερσης εναντίον του δημοσιογράφου Evan Engel, ο οποίος κάλυπτε τις διαμαρτυρίες για το Vocativ είναι προσβολή στο Πρώτο Αρθρο και στην ελευθερία των δημοσιογράφων» ανέφερε εκπρόσωπος του σάιτ σε ανακοίνωση.

Το Russia Today δήλωσε σε ένα Online σημείωμα ότι ο Rubinstein συνελήφθη «παρά το γεγονός ότι έδειξε στην αστυνομία την δημοσιογραφική του κάρτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημοσιογράφοι φυλακή ταραχέσ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ