Ντάισελμπλουμ: Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι βασικό ζήτημα - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι βασικό ζήτημα

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, τόσο μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης όσο και σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές και τους επενδυτές, παραμένει ένα ζήτημα, ανέφερε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, σε ομιλία του σε εκδήλωση της βελγικής εφημερίδας L' Echo τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πιο θεμελιώδη οικονομικά και θεσμικά προβλήματα, από ότι οι άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα.

«Η εμπιστοσύνη εξακολουθεί να είναι ένα βασικό ζήτημα», πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ, εξηγώντας ότι αναφέρεται στην «εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών του ευρώ, αλλά και στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας».

Η ελληνική κρίση, «από τη στιγμή που έπιασε πάτο», το καλοκαίρι του 2015, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης, ανέφερε ακόμη.

«Εχουμε εισέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές στο τρίτο πρόγραμμα. Η ανάπτυξη έχει επιστρέψει και η συνεργασία προχωρά, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο πολλοί, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης, θα ήθελαν» κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γέρουν Ντάισελμπλουμ Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ