Βουλγαρία: Προκηρύχθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές -Για τις 26 Μαρτίου - iefimerida.gr

Βουλγαρία: Προκηρύχθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές -Για τις 26 Μαρτίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 26 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε σήμερα (24/1) ο πρόεδρος της χώρας.

Ο Ρούμεν Ράντεφ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές του μήνα, ανέθεσε την πρωθυπουργία στον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, τον Όγκνιαν Γκερτζίκοφ, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Το κοινοβούλιο θα διαλυθεί την Παρασκευή.

Ο 70χρονος Γκερτζίκοφ, που είναι καθηγητής νομικής, υπηρέτησε ως πρόεδρος του κοινοβουλίου μεταξύ 2001-2005. Σύμφωνα με δύο πηγές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλάβει ο νυν υφυπουργός Κίριλ Ανάνιεφ, 61 ετών.

Ο Ράντεφ αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, στα τέλη του περασμένου έτους, επειδή ο υποψήφιός της ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλγαρία ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ