Δεν έχει «κλειδώσει» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας - iefimerida.gr

Δεν έχει «κλειδώσει» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Δημήτρης Αβραμόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τα Γενικά Επιτελεία να προτείνουν αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, όμως τίποτε δεν έχει ακόμη αποφασιστεί και ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζει ότι πριν παρθεί οποιαδήποτε τελική απόφαση θα πρέπει «να αξιολογηθούν όλα».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η συζήτηση των τελευταίων ημερών για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά τις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία.

Οι στρατιωτικοί επιμένουν στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας έως και 3 μήνες, από 9μηνο που ισχύει σήμερα να πάει στο 12μηνο, για την κάλυψη των προβλημάτων επάνδρωσης των υφιστάμενων στρατιωτικών μονάδων, χωρίς ωστόσο να προτείνουν δραστική περικοπή στρατοπέδων στην ενδοχώρα.

Πάντως η όποια απόφαση για τη διάρκεια της θητείας θα είναι πολιτική και θα ληφθεί «εν καιρώ», υπογραμμίζει με νόημα ο κ. Αβραμόπουλος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ