«Ακλόνητη» η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, λέει ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου - iefimerida.gr

«Ακλόνητη» η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, λέει ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέημς Μάτις το ξεκαθάρισε: οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ.

Σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον Γ.Γ. της Συμμαχίας, Γιενς Στόλτενμπεργκ και τον βρετανό ομόλογό του Μάικλ Φάλον, ο Μάτις επιβεβαίωσε, όπως είπε ο εκπρ. Τύπου του Πενταγώνου, τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα στη συνομιλία του με τον Φάλον ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη σχέση της χώρας του με τη Συμμαχία ως «ακλόνητη». Ενώ στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στόλτενμπεργκ ο Μάτις ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινούν πάντα από την Ευρώπη την αναζήτηση συμμάχων για την υπεράσπιση των κοινών αξιών.

Ο Μάτις τηλεφώνησε την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στον Γ.Γ. του ΝΑΤο για να τονίσει τη σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στη Συμμαχία, αλλά και να συζητήσουν το μελλοντικό της ρόλο στη διατλαντική αρχιτεκτονική ασφάλειας.

Η κριτική του Τραμπ στο ΝΑΤΟ

Ο Μάτις έσπευσε να δώσει στην Ευρώπη δείγματα προθέσεων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας, μετά την ανησυχία που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για το ΝΑΤΟ.

Λίγο πριν την ορκωμοσία του ο νέος αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του στους Times και στην Bild είχε χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «παρωχημένο, επειδή δεν μερίμνησε για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.» Και πρόσθεσε: «υπάρχει κι ένα άλλο θέμα, ότι τα κράτη μέλη δεν πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο που τους αναλογεί... Υπάρχουν πέντε κράτη που πληρώνουν αυτό που πρέπει. Πέντε από τα 22...»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ