Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο «Γιος τρομοκράτη» Ζακ Εμπραχίμ στο Public
Οι εκδόσεις Key Books και το Public παρουσιάζουν τον Ζακ Εμπραχίμ και το πολυσυζητημένο βιβλίο του «Γιος τρομοκράτη. Η αληθινή ιστορία μιας επιλογής». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι δημοσιογράφοι Χριστίνα Βίδου και Παύλος Τσίμας και ο curator του TEDxAthens Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου. Στο Public στο Σύνταγμα, Αίθουσα εκδηλώσεων, στις 8 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος στο Booktalks στο Π. Φάληρο
Οι εκδόσεις Κέδρος και το Booktalks παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Κωστόπουλου «Ο Φονέας και ο φονιάς». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος και ηθοποιός Όλγα Νικολαΐδου. Στο Booktalks, στις 7 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο)

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Με αφορμή το βιβλίο της Ιφιγένειας Θεόδωρου «Η γεύση της ερήμου»
Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS διοργανώνουν μια συζήτηση με θέμα «Το τέλος των βεβαιοτήτων: Συρία, αιτία του κακού ή εξιλαστήριο θύμα;». Συμμετέχουν η συγγραφέας Ιφιγένεια Θεοδώρου, ο ποιητής Γιώργος Βέης και ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Χιόνη
Οι εκδόσεις Κίχλη παρουσιάζουν το βιβλίο του Αργύρη Χιόνι «Ο έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες». Για το βιβλίο και το έργο του Αργύρη Χιόνη θα μιλήσουν η Κατερίνα Κωστιού, η Κατερίνα Σχινά, ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου και οΑριστοτέλης Σαΐνης. Κείμενα θα διαβάσει η Ζυράννα Ζατέλη. Στο Books Plus/Art & Coffee , στις 7 το βράδυ (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 0

Ο Βασίλης Αλεξάκης στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει
Συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Αλεξάκη με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Το κλαρινέτο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει, στις 7 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 1

Ο Βύρων Κριτζάς στο Public
Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο του Βύρωνα Κριτζά «Bob Dylan -100 τραγούδια». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο μουσικοκριτικός Αργύρης Ζήλος. Στο Public στο Σύνταγμα, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Αθήνα)

Ο Τζίμμυ Κορίνης στο Vive Mar στη Βούλα
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τζίμμυ Κορίνη «Ίντριγκα στο Ιόνιο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο θεατρικός συγγραφέας Κώστας Παπαπέτρος, η συγγραφέας Βάσω Παπάκου και ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης. Στο Vive Mar, στις 7 το βράδυ (Λ. Καραμανλή 18, Βούλα)

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η λογοτεχνία σού αλλάζει τη ζωή: Τολστόι ή Ντοστογιέφσκι;
Ο Δημήτρης Στεφανάκης, η Εριφύλη Μαρωνίτη και ο Ελληνο-Ευρασιατικός σύνδεσμος φωτίζουν το θαύμα του ρώσικου μυθιστορήματος μέσα από την ανάγνωση και το θέαμα. Μαζί τους ο Περικλής Λιανός και η Κερασία Σαμαρά διαβάζουν και σχολιάζουν τα μεγάλα κείμενα. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα)

Ο Λουκάς Τσούκαλης στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Λουκά Τσούκαλη με τίτλο «Υπεράσπιση της Ευρώπης. Μπορεί να σωθεί το ευρωπαϊκό εγχείρημα και με ποια μορφή;». Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη. Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στις 7 το βράδυ (Λ. Καλλιρόης & Α. Φραντζή, Αθήνα). Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο rsvp@epbooks.gr

Ο Μάνος Ελευθερίου στον Ευριπίδη στη Στοά
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και τα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευυερίου «Φαρμακείον Εκστρατείας». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης. Στον Ευριπίδη στη Στοά, στις 7 το βράδυ (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 2

Ο Φώτης Βλαστός στο Booktalks
Η εκδόσεις Μικρή Άρκτος και το Booktalks παρουσιάζουν το βιβλίο του Φώτη Βλαστού «Η ανατομία του κύματος». Στο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα  | iefimerida.gr 3

Αναφορά στον … Νίκο Καζαντζάκη
Με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη στις 26 Οκτωβρίου 1957, ο ΙΑΝΟS διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό. Καλλιτέχνες και προσωπικότητες του δημόσιου βίου αφηγούνται τον «δικό» τους Νίκο Καζαντζάκη και διαβάζουν αγαπημένα αποσπάσματα από το έργο του. Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Θρασυβούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Poetry X 2 στο Booktalks: Δημήτρης Αθηνάκης & Ευτυχία Παναγιώτου
Το βιβλιοπωλείο Booktalks παρουσιάζει τους νέους ποιητές Δημήτρη Αθηνάκη και Ευτυχία Παναγιώτου. Στις 8.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ