Πανούσης, Καραμπέτη, Καζάκος, Ναυπλιώτου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου - iefimerida.gr

Πανούσης, Καραμπέτη, Καζάκος, Ναυπλιώτου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον διευθυντή του Φεστιβάλ της Αβινιόν Ολιβιέ Πυ να έρχεται στην Επίδαυρο με μια παράσταση βασισμένη στον "Προμηθέα Δεσμώτη" και τις "Ικέτιδες" του Αισχύλου, το πρόγραμμα για το προσεχές καλοκαίρι τείνει να ολοκληρωθεί.

Ο συνδυασμός νεώτερων αλλά και έμπειρων σκηνοθετών και ηθοποιών αποτελεί τη βάση για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος ενώνει τα κομμάτια του παζλ για να ανακοινώσει τον τελικό σχεδιασμό. Με θέμα τον "Ξένο" στήνει ένα ρεπερτόριο έργων, όπου δεν λείπουν οι εκπλήξεις.

Τζίμης Πανούσης: Ανέλαβε για το καλοκαίρι τον ρόλο του Τρυγαίου στην "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. Η σκηνοθεσία είναι του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και η μουσική του Νίκου Κυπουργού. Ο ρόλος, τον οποίο στο παρελθόν είχε ερμηνεύσει και ο Θανάσης Βέγγος, δίνει τη δυνατότητα στον Τζίμη Πανούση να συμμετάσχει σε μια μεγάλη γιορτή για την ειρήνη.

Πανούσης, Καραμπέτη, Καζάκος, Ναυπλιώτου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου  | iefimerida.gr 0

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Θα είναι η Ατοσσα, στους "Πέρσες" του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο Αρης Μπινιάρης, σε μια συμπαραγωγή της Ελλάδας με την Κύπρο, με τη συνεργασία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Πρόκειται για το κορυφαίο αντιπολεμικό έργο, που δίνει λόγο στον ηττημένο. Η δημοφιλής και έμπειρη ηθοποιός θα προσθέσει έναν ακόμα ρόλο στο αρχαίο δράμα, που με τόση πίστη υπηρετεί.

Μαρία Ναυπλιώτου: Ερμηνεύει τη Μήδεια στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη, καλλιτεχνικής διευθύντριας του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Η ηθοποιός θα έρθει αντιμέτωπη με έναν από τους κορυφαίος ρόλους του αρχαίου δράματος. Στον ρόλο του Ιάσονα, ο Χάρης Φραγκούλης.

Κώστας Καζάκος: Με τον Οιδίποδα, όχι τον Τύραννο αλλά τον "Eπί Κολωνώ" του Σοφοκλή, θα κατέβει στο αρχαίο θέατρο. Η παραγωγή ανήκει στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.

Κατερίνα Ευαγγελάτου: Η ταλαντούχος σκηνοθέτρια ανέλαβε τη δεύτερη παραγωγή του Εθνικού, με την "Αλκηστη" του Ευριπίδη. Ενα έργο για τη συζυγική αφοσίωση, την πίστη και την αυτοθυσία, αφού επιλέγει τον δικό της θάνατο για να να σώσει τον σύζυγό της. Μαζί της ο Νίκος Κουρής.

Εκτωρ Λυγίζος: Ο σκηνοθέτης της νεώτερης γενιάς κατεβαίνει, για δεύτερη φορά στην Επίδαυρο, με τις "Βάκχες" του Ευριπίδη. Στην παράσταση θα συναντηθούν ο Χρήστος Στέργιογλου, η Αννέζα Παπαθανασίου και ο Αργύρης Πανταζάρας.

Γιάννης Στάνκογλου: Επιστρέφει, για δεύτερη χρονιά, με τον ρόλο του Ετεοκλή, στους "Επτά επί Θήβας", την παράσταση του ΚΘΒΕ που έκανε πέρυσι την έκπληξη. Πάντα σε διπλή διανομή με τον Χρήστο Στυλιανού. Σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Τέλος, ο Ολιβιέ Πυ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν, τον οποίο γνώρισε το ελληνικό κοινό μέσα από τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο, βρίσκεται σε συζητήσεις με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Αποτέλεσμα θα είναι η έλευση της παράστασής του, με τα δύο έργα του Αισχύλου, μια δουλειά που έκανε πέρυσι πρεμιέρα στη γαλλική θεατρούπολη.

Μυρτώ Λοβέρδου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ