Σε χαμηλό τετραετίας το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Σε χαμηλό τετραετίας το χρέος των χωρών της Ευρωζώνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών μειώθηκε το χρέος των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, το χρέος των κρατών-μελών της Ευρωζώνης υποχώρησε στο 90,1% του ΑΕΠ έναντι 91,2% το β’ τρίμηνο του ίδιου έτους και 91,5% το γ’ τρίμηνο του 2015. Στις χώρες της Ε.Ε., το μέσο κρατικό χρέος διαμορφώθηκε σε 83,3% του ΑΕΠ, έναντι 83,3% και 85,9% αντίστοιχα.

Το υψηλότερο χρέος καταγράφηκε στην Ελλάδα (176,9%) και την Πορτογαλία (133,4%) και το χαμηλότερο στην Εσθονία (9,6%) και το Λουξεμβούργο (21,5%).

Σε επίπεδο διακυμάνσεων, η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση παρατηρήθηκε στην Κύπρο (3,1 μονάδες) και την Πορτογαλία (1,6 μονάδες) και η υψηλότερη μείωση στην Ελλάδα (2,9 μονάδες) και την Ιταλία (2,8%).

Το εποχικά προσαρμοσμένο έλλειμμα της περιοχής διαμορφώθηκε στο 1,7% του ΑΕΠ, από το 1,8% πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η Eurostat σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ