Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] - iefimerida.gr

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η πιο πιστή σύμβουλος επικοινωνίας του νέου Αμερικανού προέδρου και ρόλος της είναι να τον υπερασπίζεται με κάθε μέσο στην τηλεόραση.

Η Κελιάν Κόνγουεϊ δεν επελέγη «εξαιτίας του φύλου» της, όπως έγραψε η ίδια σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο CNN τον περασμένο Αύγουστο, και δεν έχει σημασία ότι είναι γυναίκα.
Η Κόνγουεϊ είναι 49 ετών, μητέρα τεσσάρων παιδιών και σύζυγος του νεοϋορκέζου δικηγόρου George Conway, ο οποίος είχε υπερασπιστεί την Πόλα Τζόουνς, τη δεκαετία του 1990, σε μια δίκη για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Μπιλ Κλίντον. Η υπόθεση δεν είχε δικαιώσει την Πόλα Τζόουνς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Τραμπ να το κάνει θέμα στην προεκλογική εκστρατεία εναντίον της Χίλαρι Κλίντον.

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Οταν η Κελιάν προσελήφθη στην ομάδα συμβούλων, τον περασμένο Αύγουστο, ο Ντόναλντ Τραμπ από παρορμητικός και εκκεντρικός ομιλητής «έγινε εξαιρετικά προσεκτικός», έγραψε το CNN, χάρη στην Κονγουέη που κρατούσε τα γκέμια. Βέβαια δεν άργησε να επιστρέψει στις συνήθειές του και να ανάβει φωτιές στο Twitter. Η Κελιάν είχε δηλώσει ότι ο Τραμπ αρνιόταν να σβήσει τα μηνύματά του.

Οταν ήρθε στο φως ένα βίντεο του Τραμπ από το 2005, στο οποίο ο πρόεδρος έλεγε απίστευτα χυδαία και σεξιστικά πράγματα για τις γυναίκες, η Κελιάν δεν δίστασε να δηλώσει ότι είπε στον Τραμπ πως πρόκειται για «φρικτά πράγματα που δύσκολα τα υπερασπίζεται κανείς». Την ίδια ώρα, ωστόσο, η Κελιάν δήλωνε ότι οι καταγγελίες των γυναικών εναντίον του Τραμπ που ακολούθησαν την προβολή του βίντεο «είναι ψέμματα και επινοήσεις».

To πιο πρόσφατο ψέμα της Κελιάν
Μόλις μια ημέρα ήταν πρόεδρος ο Τραμπ, όταν την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε ολικό πόλεμο εναντίον των ΜΜΕ γιατί έγραψαν ότι δεν πήγε αρκετός κόσμος στην ορκωμοσία του, όσος είχε πάει στην ορκωμοσία Ομπάμα το 2009.
Τον πόλεμο ξεκίνησε ο Τραμπ την Κυριακή και συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου ο οποίος κατηγόρησε τα μίντια ότι δίνουν ψεύτικες εικόνες και ότι τίποτα από όσα είπαν δεν ισχύει.
Αλλά την τελική πινελιά την έβαλε η Κελιάν Κόνγουεϊ, η οποία σε απευθείας σύνδεση από τον Λευκό Οίκο, στο κανάλι NBC, έγραψε ιστορία στην παράδοση του πολιτικού ψέμματος.

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε μια εκρηκτική συζήτηση με τον δημοσιογράφο Chuck Todd στην εκπομπή Meet The Press του NBC, η Κελιάν δήλωσε:
«Δεν μπορούμε ποτέ να μετρήσουμε μια συγκέντρωση πλήθους. Ολοι το ξέρουμε αυτό. Μπορείτε να κοροϊδεύετε όσο θέλετε, αυτό δείχνει τον τρόπο που τα μίντια μας μεταχειρίζονται. Μην γίνεστε τόσο δραματικός, Chuck. Λέτε λανθασμένα πράγματα. Και ο εκπρόσωπός μας, ο Σον Σπέισερ, έδωσε εναλλακτικά γεγονότα».
Ο δημοσιογράφος μένει άφωνος και της απαντάει:
«Περιμένετε μισό λεπτό. Εναλλακτικά γεγονότα; Μα τα πέντε γεγονότα που ανέφερε ήταν απλά ψεύτικα. Τα εναλλακτικά γεγονότα δεν είναι γεγονότα, είναι απλά ψέματα».

Εσωσε τον Τραμπ
Η Κελιάν Κόνγουεϊ μπήκε στην ομάδα Τραμπ τελευταία στιγμή για να σώσει την υποψηφιότητά του. Εκείνη την εποχή, Αύγουστος 2016, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Τραμπ αρκετά πίσω από την Χίλαρι και η Κόνγουεϊ ξανάδωσε τα φτερά στον υποψήφιό της.
Δεν είναι τυχαίο ότι την βραδιά της νίκης του, στις 9 Νοεμβρίου 2016, ο Τραμπ αφού μίλησε επί 15 λεπτά γύρισε προς μια γυναίκα, με ένα άψογο ξανθό μαλλί, η οποία είχε μείνει ως τότε στο παρασκήνιο. Την χειροκρότησε, την πήρε αγκαλιά, σαν να έλεγε ότι χωρίς αυτήν δεν θα κέρδιζε ποτέ.
Αυτός που δεν αγαπάει πραγματικά τις γυναίκες, τουλάχιστον όχι για τους σωστούς λόγους, χρειάστηκε τη βοήθεια μιας πραγματικής Wonder Woman.

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η ιστορία αυτής της γυναίκας είχε όσα αρέσουν στον Τραμπ. Εκπροσωπεί, επίσης, όσα αρέσουν στο μέσο ψηφοφόρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Εκτός του ότι είναι ξανθιά, είναι 49 ετών, παντρεμένη, μητέρα 4 παιδιών. Οπως και ο ίδιος ο Τραμπ, η Κελιάν Κόνγουεϊ έχει ένα βιογραφικό εκρηκτικό. Δίδαξε πολιτικές επιστήμες στο George Washington University Law School, ήταν διευθύντρια σε ένα Ινστιτούτο Δημοσκοπήσεων, έγραψε πολλά βιβλία επιτυχημένα και έκανε κι ένα πέρασμα από την τηλεόραση ως πολιτική σχολιάστρια για τα Fox News Channel, Fox Business και Cable News Network.

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Αλλά το πιο σημαντικό για αυτή τη λαμπρή σταδιοδρομία είναι ότι η Κελιάν Κόνγουεϊ έχει έναν δικηγόρο σύζυγο, με εμμονή εναντίον των Δημοκρατών και εχθρό του Μπιλ Κλίντον.

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η Κόνγουεϊ βοήθησε τον Τραμπ να εισχωρήσει σε ένα εκλογικό σώμα που δεν έφτανε ως τότε: τους ισπανόφωνους, τους αφρο-αμερικανούς και τις ...γυναίκες. Παρά τις μισογυνικές και σεξιστικές εξάρσεις του κατόρθωσε να κάνει το «53% των Λευκών γυναικών και το 23% των ισπανόφωνων γυναικών» να τον ψηφίσουν. Πολλές από αυτές τις γυναίκες ταυτίστηκαν με την Κελυάν Κονγουέη, παραδοσιακή, αυθεντική με αέρα οικογενειακής αυτοπεποίθησης.
«Ο Τραμπ είναι σεξουαλικός κυνηγός;» την ρωτούσαν προεκλογικά. «Οχι βέβαια», απαντούσε ήρεμα η Κόνγουεϊ. «Ο Τραμπ είναι ένας άνθρωπος κομψός και τζέντλεμαν» δήλωνε η ξανθιά σύμβουλος, όταν δεν έβρισκε άλλα επιχειρήματα.

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Η Κελιάν Κόνγουεϊ κολυμπάει στην πολιτική από την αρχή της καριέρας της, όταν ακόμη ήταν στην ομάδα δημοσκοπήσεων του Ρόναλντ Ρίγκαν. Γνωρίζει στην εντέλεια τους διαδρόμους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, είναι διάσημη για τις μελέτες της που επικεντρώνονται σε γυναίκες και για τα δημοσκοπικά της ευρήματα. Η εταιρεία της ιδρύθηκε το 1995, ονομάζεται The Polling Company, και έχει πελάτες τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Ενα χαρακτηριστικό σκίτσο του Barry Blitt στο Newyorker:

Κελιάν Κόνγουεϊ, η σύμβουλος του Τραμπ που λέει τα ψέματα σαν νερό [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ