Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage, κοσμοπολίτικα, λίγο... παριζιάνικα μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη - iefimerida.gr

Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage, κοσμοπολίτικα, λίγο... παριζιάνικα μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γιατί να μην είναι ολόκληρη η Αθήνα σαν το Μετς»: αυτή είναι η φράση που έρχεται στο μυαλό οποιουδήποτε περιδιαβαίνει στα ήρεμα σοκάκια αυτής της καταπράσινης γειτονιάς, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πίσω από το Καλλιμάρμαρο.

Τα υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, τα κομψά μαγαζάκια και η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που κυριαρχεί σε κάθε γωνιά της δίνουν στο Μετς ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα, με θέα φυσικά την Ακρόπολη. Το όνομά της το χρωστάει στον Κάρολο Φιξ, όπου εδώ άνοιξε το 1872 μια από τις πρώτες μπυραρίες. Μετς λεγόταν η πόλη όπου δόθηκε η τελευταία μάχη του Γαλλο-γερμανικού πολέμου, το 1871, και την οποία οι Γάλλοι, μετά την ήττα τους, αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν στη Γερμανία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μετς μπαρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ