Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας το παίζει νταής στο εσωτερικό και δέχεται τα πάντα από το εξωτερικό - iefimerida.gr

Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας το παίζει νταής στο εσωτερικό και δέχεται τα πάντα από το εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ορισμένοι δανειστές συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος προσθέτοντας ότι αν δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις ο Σόιμπλε θα επαναφέρει το σενάριο για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης και τις δηλώσεις Σόιμπλε για τη μη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υποστήριξε:

«Πρόκειται για μία προειδοποίηση ότι μπορεί να χρειασθούν νέες επίπονες διαπραγματεύσεις για νέο μνημόνιο ακόμη πιο επώδυνο ώστε να εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια μεταξύ των οποίων και το γερμανικό. Αν δεν εγκριθεί ή δεν ευοδωθούν οι νέες διαπραγματεύσεις τότε ο Σόιμπλε θα επαναφέρει το σενάριό του για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτική στην ερμηνεία αυτών των δηλώσεων.

Ο Σόιμπλε εκφράζει την σκληρή γραμμή εντός της Γερμανίας και της Ε.Ε., πρόκειται για μία βαθιά συντηρητική και αντιευρωπαϊκή στάση. Αποτέλεσμα είναι το τρίγωνο Σόιμπλε, Τσίπρας και ΔΝΤ να βυθίζει την χώρα σε πιο βαθιά κρίση.»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει εντός του Ιανουαρίου γιατί «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή δεν έχει καταλάβει ότι όσο πιο πίσω πάει την διαπραγμάτευση, τόσο σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση είναι η χώρα μας και τελικά στο τέλος αναγκάζεται να δεχθεί τα πάντα. Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα. Αυτό θα γίνει για άλλη μία φορά, η κυβέρνηση θα δεχθεί και νέα μέτρα τους επόμενους μήνες. Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεοχαρόπουλος ΔΗΜΑΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ