Η πρώτη μέρα του Τραμπ: Προσευχή, μπόουλινγκ και CIA [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πρώτη μέρα του Τραμπ: Προσευχή, μπόουλινγκ και CIA [εικόνες]

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη ημέρα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ ήταν γεμάτη και ξεκίνησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, καθώς βρέθηκε στον Εθνικό Ναό της Ουάσινγκτον μαζί με τη Μελάνια.

Στην λειτουργία, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έβγαλε λόγο, αλλά παρακολούθησε τη χορωδία και χαμογελούσε κατά τη διάρκεια του τραγουδιού «How Great Thou Art» από ένα κορίτσι. Η ερμηνεία της μικρής τραγουδίστριας, μάλιστα, έκανε τη Μελάνια να δακρύσει.

Η πρώτη μέρα του Τραμπ: Προσευχή, μπόουλινγκ και CIA [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το πρωί του Σαββάτου, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία, ο Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε μέσω Twitter το Fox News για την κάλυψη της εναρκτήριας ομιλίας του, ενώ έβαλε και τις πρώτες του πινελιές στον Λευκό Οίκο αλλάζοντας κουρτίνες στο Οβάλ Γραφείο, τοποθετώντας χρυσές, με την προτομή του Γουίνστον Τσόρτιλ να βρίσκεται λίγο πιο πέρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζ., από την πλευρά του, είπε να εγκαινιάσει με την κόρη του την αίθουσα μπόουλινγκ του Λευκού Οίκου, ποστάροντας σχετικό βίντεο στο Twitter.

Family bowling session at The White House. @MrsVanessaTrump doing pretty well considering she's in heels #bowling pic.twitter.com/tfPCmpDliG

Τα πρώτα σημάδια της εξωτερικής πολιτικής

Μία από τις πρώτες κινήσεις της ομάδας του Τραμπ ήταν να προετοιμάσει την πρώτη του εβδομάδα.

Η Telegraph αναφέρει πως η Τερέζα Μέι θα βρεθεί στις ΗΠΑ και θα έχει συνάντηση με τον Τραμπ. Ωστόσο, ανώτατος σύμβουλος της ομάδας του δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την επίσκεψη.

«Δεν μπορώ να σας πως ακόμη», δήλωσε ο Κιθ Κέλογκ στο Politico, «απλά δεν ξέρω», συμπλήρωσε.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί στενές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit, τονίζοντας πως μια μονομερής συμφωνία με τη χώρα θα είναι προτεραιότητα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Μεξικό

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν να συναντηθούν στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του Μεξικανού προέδρου.

Ο Πένια Νιέτο είπε στον Τραμπ ότι η χώρα του επιθυμεί τη διεξαγωγή ενός ανοικτού διαλόγου με τις ΗΠΑ, ενώ και οι δύο άνδρες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι αυτός ο διάλογος θα φέρει καλά αποτελέσματα και στις δύο χώρες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το απόγευμα ο Ντόναλντ Τράμπ, βρέθηκε στο αρχηγείο της CIA, θέλοντας να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με την Υπηρεσία Πληροφοριών. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για τα συμπεράσματα της CIA σχετικά με το ότι η Ρωσία είχε παρέμβει στις εκλογές για να τον βοηθήσει.

#Trump: I feel young, I feel like I’m 35-39; Watch live from CIA HQ https://t.co/jVHCPiPx1x pic.twitter.com/Oa1kHahQNN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ πρώτη μέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ