«Καμπανάκι» Μοσκοβισί στην κυβέρνηση: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όχι το ΔΝΤ - iefimerida.gr

«Καμπανάκι» Μοσκοβισί στην κυβέρνηση: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όχι το ΔΝΤ

Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και μετά στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Η Κομισιόν θεωρεί τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αποφασιστικό» αλλά προτεραιότητα δεν είναι το θεσμικό πλαίσιο αλλά η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε από το Νταβός ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Είχα μια πολύ θετική ανταλλαγή απόψεων με την Κριστίν Λαγκάρντ στις 19 Ιανουαρίου. Θεωρούμε το ΔΝΤ έναν θεσμό με αποφασιστικό ρόλο στο πρόγραμμα», ανέφερε στο «EurActiv.com». «Υπάρχουν ακόμα μερικά ζητήματα στο τραπέζι. Με κάποιες προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην ολοκλήρωση», τόνισε, λέγοντας πως αυτό ήταν και το μήνυμα της πρόσφατης συνάντησης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην συμφωνία του Δεκεμβρίου και να ξεκλειδώσουμε σύντομα τα μέτρα βραχυπρόθεσμου χρέους, αφού ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές οι δεσμεύσεις για την δημοσιονομική πορεία το 2017 και το 2018. Ας είμαστε ρεαλιστές. Η προτεραιότητά μου είναι να μην συζητήσω θεσμικά το πλαίσιο, αλλά να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», επισήμανε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ